Parlament képe
Készült: 2019.05.20.04:34:20 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

135. ülésnap (2011.11.16.), 60. felszólalás
Felszólaló Vágó Gábor (LMP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:58


Felszólalások:  Előző  60  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VÁGÓ GÁBOR (LMP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Köszönöm elnök úrnak, hogy megengedte, hogy Karácsony Gergely elmondja a mondanivalót, mert ehhez szeretnék csatlakozni, hiszen nyilvánvalóvá vált, hogy a közös jogkezelés tekintetében ezzel a fajta liberalizációval többet veszít a magyar nemzeti kultúra, mint amit nyerhet azon, hogy esetlegesen csökkennek a különböző jogdíjak.

Ezért hát kérem a kormánypárti képviselőket, de kiváltképp a Jobbik-frakciót, aki a nemzeti kultúrával kapcsolatban legalábbis szóban nagyon elkötelezett, hogy gondolja át az álláspontját a törvény támogatásának tekintetében.

Rólam nem lehet mondani, hogy az Artisjus nagy barátja volnék, ezt már többször is itt a parlamentben is kinyilvánítottam, de ez a fajta liberalizáció, ami valójában arról szól, hogy a globális kultúrán keresztül a magyar kultúrát hogyan lehetne támogatni, az nagyon nagy veszélyt jelentene, ha ezt a fajta támogatási rendszert most fölpuhítanánk. Ha valóban az jön létre, hogy minden egyes nagy amerikai jogkezelő vagy kiadóvállalatnak lesz majd itt szerzői jogi képviselete, akik a magyar kultúrára viszont nem áldoznak annyit, vagy mondjuk, a magyar nagyvállalatok, médiatársaságok összeállnak, és nem fizetnek be annyit, és a magyar kultúrába se csorgatnak vissza, az nagyon nagy probléma lehet.

Tehát mindenki a parlamentben, aki a magyar nemzeti kultúrának és a hazai előadóknak barátja, és támogatását szeretné növelni, akkor ne támogassa a törvényjavaslat ezen részét, vagy pedig arra kérem a kormánypárti képviselőtársaimat, hogy a törvényjavaslat életbelépésének elhalasztására vonatkozó LMP-s módosító indítvány támogatásával gondoljuk át még egyszer ezt a kérdést.

Köszönöm szépen. (Taps az LMP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  60  Következő    Ülésnap adatai