Parlament képe
Készült: 2019.08.25.07:46:19 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

47. ülésnap (2007.02.12.), 158. felszólalás
Felszólaló Dr. Mikola István (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:09


Felszólalások:  Előző  158  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. MIKOLA ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Miniszter Úr! Mind a ketten ugyanazokat a számokat mondtuk. Önnek tudnia kell, hogy az inzulinra szoruló típusú cukorbetegség rendszerint a fiatalkorúak és a gyermekek cukorbetegségét jelenti. Én is 650 ezret és 100 ezret mondtam, a számokban tehát egyetértünk.

A cukorbetegek nem értették meg a 300 forintos dobozdíjat, és én nem láttam azt a nagy örömöt, ami kitört volna rajtuk, főleg annak a cukorbetegnek a részéről, akinek havonta több doboz inzulint kell megvennie. Több ezer forintra rúgnak a cukorbetegek költségei. Ha olvassa a lapokat, vagy megnézi az orvosi folyóiratokat, akkor azt látja, hogy éppen hogy tiltakoznak a cukorbeteg-szervezetek. Nem tudom, hol él ön, egyszerűen nem is értem ezt!

Azt pedig fenntartom, hogy kommandók razziáznak. Van olyan háziorvos, akit másfél millióra büntettek meg, másokat meg több százezer forintra, előre megírt jegyzőkönyvek alapján. Miniszter úr, lépjen már ki az életbe, nézzen már körül! Háromezer háziorvos mondta ezt nemrégen a sportcsarnokban, ahova ön el se ment, ahol az Egészségügyi Minisztérium nem képviseltette magát. Nyilván nem is tudnak arról, hogy mi van a nagyvilágban.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és a KDNP soraiban.- Közbeszólások: Úgy van!)

(17.50)
Felszólalások:  Előző  158  Következő    Ülésnap adatai