Parlament képe
Készült: 2019.08.24.14:24:46 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

47. ülésnap (2007.02.12.), 100. felszólalás
Felszólaló Dr. Szilvásy György
Beosztás a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdést megválaszolja
Videó/Felszólalás ideje 1:14


Felszólalások:  Előző  100  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SZILVÁSY GYÖRGY, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Amint ön is tudja, 2002 óta folyamatosan, hagyományt teremve rendezzük meg ezt a rendezvényt. Az utolsó pillanatban a Kossuth tér mint helyszín ellehetetlenült - az okait ismeri -, ezért a közbeszerzési törvény lehetőségét figyelembe véve, a közbeszerzési törvény előírásait pedig alkalmazva választottuk azt a módot, amelyet ön is említett. A közbeszerzési törvény által kiírt ilyen formájú verseny eredményeként a korábbi évek átlagárát megközelítő, azzal körülbelül azonos szintű szerződést kötöttünk. Mintegy 56 ezer látogatója volt a rendezvénynek. Azt gondolom, hogy az alapvető célját elérte.

A képviselő úr kérésére engedélyeztem a papírokba való betekintést. Azt javaslom, hogy éljen a képviselő úr ezzel a lehetőséggel. Ha azt követően problémája továbbra is létezik, akkor javaslom, hogy tegye meg azokat a lépéseket, amelyeket az előbb itt említett.

A válaszom lényege tehát, hogy a hagyomány megőrzése érdekében a közbeszerzési törvény előírásait figyelembe véve járt el a Miniszterelnöki Hivatal, és tartott be minden előírást ezzel kapcsolatosan.

Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  100  Következő    Ülésnap adatai