Parlament képe
Készült: 2019.09.19.13:28:31 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

173. ülésnap (2008.11.06.), 147. felszólalás
Felszólaló Font Sándor (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:10


Felszólalások:  Előző  147  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

FONT SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Most már önök is belátták szerencsére, hogy egy virtuális költségvetésről beszélgetünk, olyanról, ami nem létezik, és mégis lehet róla vitatkozni. Önök azt mondják, hogy a nemzetközi válság miatt kell ezt a rendkívüli költségvetést benyújtani ilyen házszabályellenes módon. Az a helyzet, hogy önök 2002 és 2008 között tönkretették ezt az országot, éltanulóból az utolsó helyre züllesztették le ezt az országot. (Dr. Szabó Zoltán: Éllovas!) Egy megrogyasztott, egy legyengült országot ért sajnos ez a nemzetközi válság, ezért ilyen súlyos hatású ez a nemzetközi válság Magyarországra.

De nézzük is akkor, hogy hogyan gondolják önök ezt a költségvetést, ezt a virtuálist. Hát úgy, mintha egy képzelt ultipartiban lennénk, és Veres János bemondja a következő licitet vasárnap este, mondjuk, a pénzügyi bizottság ülésén. Mit is mondott ott? 150 milliárd forintos elvonás az önkormányzatoknál, 120 milliárd forintos elvonás a béreknél, 170 milliárd forintos elvonás a nyugdíjaknál és az egészségbiztosításnál, 90 milliárd forintos elvonás a családoknál, a közlekedésnél és a tanulásnál. Ez volt Veres János bemondása. És akkor kérdezzük meg, hogy jó-e nekünk ebben a helyzetben az IMF-hitel. Nagyon kétséges, képviselőtársam, aki itt változatlanul azt mondja, hogy ez a legjobb megoldás.

Kik vették föl az Európai Unió országaiból ezt az IMF-hitelt? Kik folyamodtak egyáltalán az IMF-hez? Senki. Rajtunk kívül senki, azonban a harmadik világbeli országok rendre ide járnak, ehhez a megmentő akcióhoz, Fehéroroszország, Ukrajna, Pakisztán, Zambia, Albánia. Szép társaság! Na, ide süllyesztették le ezt az országot, ebbe a társaságba, kérem szépen.

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség nem támogatja ezt a virtuális költségvetést, mivel nem teljesíti az általunk régóta hangoztatott hármas egységet, miszerint csak olyan gazdasági egységet és Magyarországon gazdasági politikát szeretnénk folytatni és tartunk elfogadhatónak, amely egyensúlyban tartja a szociális biztonságot, a pénzügyi stabilitást és a gazdasági növekedést. Önök pedig ezeket rombolják most le ezzel a költségvetéssel.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Fidesz és a KDNP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  147  Következő    Ülésnap adatai