Készült: 2022.05.26.19:09:09 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

220. ülésnap (2021.11.08.), 117. felszólalás
Felszólaló Szilágyi György (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:08


Felszólalások:  Előző  117  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Államtitkár úr, annyit tud az egész ország, hogy önök vásároltak egy izraeli kémszoftvert, a Pegasust, és azzal száz fölötti embert figyeltek meg Magyarországon, főként ellenzékieket, újságírókat, médiatulajdonosokat, gazdasági szereplőket, ellenzéki és kormánypárti politikusokat is érdekes módon, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat egyik tisztjét és a TEK korábbi főigazgató-helyettesét.

Ezt tudhattuk eddig, és azt, hogy önök ezt törvénytelenül tették ebben az országban, semmi mást nem tudhattunk, hiszen az ön belügyminisztere, Pintér Sándor azt mondta, hogy ő nem nyilatkozhat erről, hiszen akkor államtitoksértést követne el. De legyen mondva, Pintér Sándor elment a Nemzetbiztonsági bizottság ülésére, ott valószínűleg válaszokat adott bizonyos kérdésekre, csak gyorsan harminc évre titkosították ezeket a válaszokat, és 2050-ig senki nem ismerheti meg, hogy mi történt ezzel a Pegasus-szoftver-felhasználással.

Ennyit tudott eddig az ország, amíg nem jött az ütős nyilatkozatairól híres Kósa Lajos. Gondolom, emlékeznek még a huszi-tuszi-féle nyilatkozatára, vagy a kupakokkal kapcsolatos megnyilvánulásaira, vagy bár elfelejthetnénk 2010-ben azt a nyilatkozatát, amivel egy nap alatt majdnem csődbe döntötte az országot és bedöntötte a forintot, és óriási gazdasági károkat okozott ennek az országnak. És Kósa Lajos elmondta, hogy igen, a Belügyminisztérium vásárolta meg ezt a kémszoftvert.

Ha a belügyminiszter úr azt mondja, hogy államtitoksértést követ el, aki erről bármit nyilatkozik, akkor Kósa Lajos minden valószínűség szerint minősített adattal való visszaélést követett el, ami három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható a Btk. 256. § (1) bekezdése szerint.

Egyszerű a válasz, államtitkár úr: hajlandóake eljárni (Az elnök csenget.) Kósa Lajossal szemben, és lesze ennek következménye? (Taps az ellenzéki sorokból.)
Felszólalások:  Előző  117  Következő    Ülésnap adatai