Informatikai tájékoztató vagyonnyilatkozat kitöltéséhez

1. Elektronikus vagyonnyilatkozatot az Országgyűlés Intranet felületén (https://intra.parlament.hu), a "Vagyonnyilatkozat-kitöltő rendszer képviselőknek" alkalmazással készíthet.

Felhívom figyelmét, hogy az elektronikus vagyonnyilatkozatkitöltő rendszerbe való belépéshez hálózati felhasználóneve és jelszava szükséges. Kérem ellenőrizze időben, hogy a hálózatba vagy a levelező rendszerbe be tud-e lépni.

2. Nyisson meg egy böngészőt és navigáljon el a https://vagyon.parlament.hu webhelyre. Az új elektronikus nyilatkozatok 2012. január 1-jétől lesznek elérhetőek. A webhely biztonsági tanúsítvánnyal rendelkezik, ezt fogadja el. Felhívjuk figyelmét, hogy a böngészők különbözőképpen jelenítik meg az azonosítási ablakokat, ezért kézikönyvben szereplő képektől kis mértékben eltérhet a megjelenítés.

3. Azonosítsa magát az Aladdin E-token One Time Passwordjével (OTP). A jelszó a token gombjának megnyomásával egy számsor íródik ki a token LCD-jére, az 30 másodpercig olvasható és csak egyszer használható. Ezt a számsort írja be a jelszó sorba. Mivel a jelszó egyszer használatos, NE jegyeztesse meg a jelszót a böngészővel.

4. Az OTP azonosítás után automatikusan megjelenik az alábbi oldal, amely az OGYH űrlapkitöltő rendszer Vagyonnyilatkozat kitöltő alkalmazás belépésére szolgál Az OGYH űrlapkitöltő rendszer használatához segítséget a képernyő bal felső menüjében találja meg (Használati útmutató). MINDIG lépjen ki az alkalmazásból és zárja be a böngészőt amennyiben nem dolgozik tovább. A rendszer automatikusan megszakítja a kapcsolatot 30 perc után, ha Ön nem használja tovább a webes elérést.

5. A nyomtatvány elmenthető, kitöltése bármikor folytatható. Az összes adat kitöltése után zárható le (jóváhagyás) a vagyonnyilatkozat, és kinyomtatás után ezt a változatot kell aláírnia és benyújtania a Mentelmi bizottságnál. Ugyanitt megtalálhatók és kinyomtathatók az üres nyomtatványok Pdf formátumban. Amennyiben az elektronikus kitöltéssel kapcsolatosan további kérdése, vagy valamilyen problémája adódik, kérem, hogy az Informatikai ügyeletet hívja a 441- 6111 számon, illetve a 6111@parlament.hu emailen kérdezhet.