Készült: 2019.10.17.11:24:35 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

83. ülésnap (2019.07.12.),  9-14. felszólalás
Felszólalás oka Napirend előtti felszólalások
Felszólalás ideje 10:46


Felszólalások:   5-8   9-14   15-20      Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen államtitkár úr válaszát. Tisztelt Országgyűlés! Napirend előtti felszólalásra jelentkezett Jakab Péter frakcióvezető úr, Jobbik-képviselőcsoport: „A harc folytatódik!” címmel. Öné a szó, képviselő úr.

JAKAB PÉTER (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Jobbik minden évben több száz módosító javaslatot nyújt be a költségvetéshez azért, hogy a kormány például ne plakátokra költsön évi ötvenmilliárdokat, hanem sokkal több pénz jusson kórházakra, iskolákra, bérekre vagy éppen nyugdíjakra.Idén 555 módosítót tettünk le az asztalra, ebből egyet személyesen Kövér László dobott vissza, mondván, hogy az sérti a Ház tekintélyét. Én ebben az indítványban azt javasoltam, hogy igenis építsünk fel Felcsúton egy Orbán-szobrot; azért, mert történelemtanárként is az a meggyőződésem, hogy minden diktátornak jár egy szobor, hogy a bukásakor legyen mit ledönteni. A költségek tekintetében mindösszesen 100 ezer forintot jelöltem meg, jelezve, hogy úgyis túl fogják majd árazni, úgyhogy a többit majd fizesse Mészáros Lőrinc.

Hogy ebben a javaslatban mi volt a sértő, az nem derült ki, az viszont kiderült, hogy egyrészt önöknek nincs semmi humorérzékük, másrészt kiderült az, hogy önök igenis elolvassák a Jobbik módosítóit, vagyis nem olvasatlanul, hanem nagyon is tudatosan mondanak nemet arra, hogy több pénz maradjon az embereknél. Sőt, nemhogy nem hagynak több pénzt az embereknél, de emlékszünk rá, önök elvették a lakáskasszát, elvették a kafetériát, és most épp a kedves vezető szándékának megfelelően el akarják vonni a fizetések egy részét is, mondván, hogy jön a válság.

Tisztelt képviselőtársak, mondjuk ki, önök itt a parlamentben nem az embereket képviselik, hanem a Fideszt  nekem meg déjà vu érzésem van. Én nyolc évig voltam önkormányzati képviselő egy olyan városban, amelyet 2010 óta ural a Fidesz. Ebben a városban 2010 óta nincs polgármester, csak egy fideszes helytartó van, aki nem a lakosságot képviseli a kormánynál, hanem a kormányt képviseli a lakosságnál. Helytartó. Úgy tűnik, hogy ma egy fideszes településvezetőnek ennyi a dolga: jó hűbérúrként  önökhöz hasonlóan  be kell szedni a jobbágyoktól az adót, és meg kell akadályozni a jobbágylázadást.

Csak az a baj, tudják, hogy ez a mentalitás, ez a feudális mentalitás kiterjed az élet minden területére. Ma nem az a jó intézményvezető ebben az országban, nem az a jó kórházigazgató, iskolaigazgató, aki képes jó szakmai döntéseket hozni, hanem az a jó intézményvezető, aki képes a kormányzati akaratot úgy lenyomni a dolgozók torkán, hogy a dolgozók ne lázadjanak fel. És ők persze nem fognak fellázadni, mert mindenki félti a munkahelyét; akinek meg nincs állása, az örül annak is, ha négy-öt évente kap önöktől némi adományt, de erről talán krumpliosztó Rétvári államtitkár többet tudna mesélni nekünk. (Derültség a Jobbik padsoraiban.  Dr. Rétvári Bence: És te mit adtál a választóknak?) Önök erre építik a hatalmukat, képviselőtársak: anyagilag kiszolgáltatott és megfélemlített emberekre építik a hatalmukat.

Ezért fontos, hogy az önkormányzati választásokon ne fideszes helytartókat válasszunk a települések élére, hanem helyi lokálpatriótákat (Nacsa Lőrinc: DK-sokat!), akik igenis kiharcolják azt, ami egy településnek jár, hogy jusson pénz munkahelyekre, bérekre, tömegközlekedésre vagy éppen városüzemeltetésre. Ősszel nekik kell majd megküzdeniük a Fidesszel, hiteles embereknek kell megküzdeniük egy hiteltelen párttal (Dr. Rétvári Bence: Gyurcsány Ferenccel szövetkezel! Gyurcsány neked a hiteles?), és ebben a küzdelemben minden hiteles képviselőjelölt és minden hiteles polgármesterjelölt igenis számíthat a Jobbik támogatására (Folyamatos közbeszólások.  Az elnök csenget.), mert ennek a választásnak óriási a tétje: a tét az Orbán-rendszer lebontása.

Az önök rendszere az önkormányzatokban épült ki, ott is fogjuk lebontani. A magyar falvakban és a magyar városokban fogjuk először ledönteni azokat az Orbán-szobrokat, amelyeket önök, helyi kiskirályok felépítettek a fejekben (Dr. Rétvári Bence: Gyurcsánnyal közösen!), és amelyek mind a mai napig akadályozzák azt, hogy ez az ország fejlődésnek induljon. (Dr. Rétvári Bence: Gyurcsány, előre!) Igenis véget fogunk vetni a kinyilatkoztatások korszakának, véget fogunk vetni annak (Dr. Völner Pál: Most kezded!), hogy ha a fideszes kiskirályok kitalálnak valami marhaságot, mondjuk, hogy építsünk az Alföldön biciklis kilátót, ahová gyalog lehet felmenni (Derültség az ellenzéki sorokban.)  elképesztő! , akkor megcsinálják (Az elnök csenget.), mert senki nem meri elmondani önöknek, hogy bocsánat, ez hülyeség.

Szóval, ősztől nem fideszes pártkatonákra (Dr. Rétvári Bence: Gyurcsány Ferencre!), hanem szakemberekre kell bízni a települések irányítását, akik nem egy pártot, hanem a lakosságot képviselik annak minden sokszínűségével együtt. És képzeljék el, igen, baromi nehéz különböző világnézetű emberek között megtalálni a közös nevezőt, 2010 óta önök ettől elszoktak, csak tudják, ez a demokrácia. A demokrácia egy melós műfaj (Dr. Rétvári Bence: A demokrácia a Gyurcsány Ferenccel való együttműködés? Az a demokrata, aki Gyurcsány Ferenccel együttműködik?), csak mi ezt a munkát nem fogjuk megspórolni, mert Magyarország nem egy stróman, nem egy lókupec, nem egy párt hűbérbirtoka, hanem Magyarország a hazánk, a hazáját pedig megvédi az ember önöktől is és egyébként mindenkitől, aki az elmúlt 30 évben kifosztotta ezt az országot.

Igen, az elmúlt 30 év egyvalamire nagyon megtanított bennünket: megtanított bennünket arra, hogy ma az igazi különbség nem az ember és ember között, hogy ki a jobb- meg ki a baloldali  ez óvoda. Az igazi különbség, tudják, mi? Az, hogy ki a tisztességes és ki a tisztességtelen. (Moraj a kormánypárti oldalon.  Taps az ellenzéki oldalon.  Dr. Rétvári Bence: Gyurcsány a tisztességes? )

(10.30)

Mi, jobbikosok a tisztességesnek szövetséget kínálunk (Dr. Brenner Koloman a kormánypárti képviselők felé: Szégyelljétek magatokat!), a tisztességtelennek meg börtönt. Mi, jobbikosok a tisztesség csendőrei leszünk minden egyes magyar önkormányzatban (Derültség a kormánypártok soraiban.), mi leszünk a garancia arra (Dr. Rétvári Bence: Gyurcsánnyal, tényleg?!  Közbeszólások a kormánypártok soraiból.), hogy többé ezt az országot következmények nélkül kifosztani ne lehessen. (Közbeszólások a kormánypártok soraiból.  Az elnök csenget.) Úgyhogy, ha valaki azért indul el az önkormányzati választáson, mert azt gondolja, hogy majd polgármesterként vagy képviselőként felprédálhatja a magyar vidéket, a falvakat meg a városokat (Dr. Brenner Koloman közbeszól.), annak azt üzenem, hogy már most tegye a le a fegyvert, mert mi, jobbikosok nem fogunk szemet hunyni egyetlenegy lopás felett sem. (Dr. Rétvári Bence: Csak a Gyurcsányé felett, ugye?! Csak a Gyurcsányé felett!  Az elnök csenget.)

Erre én vagyok a garancia. Isten engem úgy segéljen! (Taps az ellenzék soraiban.  Közbeszólások a kormánypártok soraiból.)

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Folytatjuk munkánkat. Tisztelt Országgyűlés! A kormány nevében Soltész Miklós államtitkár úr válaszol (Közbeszólások az ellenzék soraiból.) az elhangzottakra, és kérem, hogy őrizzék meg nyugalmukat. (Ungár Péter: Nehéz lesz!  Dr. Brenner Koloman: Ezt nekik is mondja, elnök úr, jó?!)

SOLTÉSZ MIKLÓS, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Frakcióvezető Úr! Én abban az egyben egyetértek önnel, az volt a címe a napirend előtti felszólalásának: „A harc folytatódik!” Kérem szépen, mondhatnám azt is: könyörgök, folytassák a harcot, tényleg az a 6,34 százalék, amit elértek (Közbeszólások az ellenzék soraiból.), az mind… (Folyamatos közbeszólások az ellenzék soraiból.) mind visszaigazolja… visszaigazolja azt a sikeres harcot, amely mutatja… (Az elnök csenget.) mutatja, hogy a Jobbik mennyire hiteltelen politikát folytat (Dr. Völner Pál: Lesz még 4 százalékos is!  Dr. Brenner Koloman: Nulla százalékos KDNP!), és a Jobbik politikusai mennyire hiteltelen politikát folytatnak közösen. (Dr. Brenner Koloman: A ti bolsevik politikátok biztos jobb!) Mondhatnám azt is  és ezt külön köszönöm önnek , ennek a cikluszáró beszédnek a végén mondhatom azt is, hogy ön megtartotta a Jobbik őszödi beszédét. (Derültség a Jobbik soraiban.  Dr. Brenner Koloman: Jaj, jaj!) Közbeszólások az ellenzék soraiból.) Elmondta azt, hogy hogy fognak összeállni (Kunhalmi Ágnes közbeszól.), és hogy fognak együtt dolgozni azokkal, akikkel eddig a politikájukban nemhogy nem értettek egyet, hanem ádáz ellenségek voltak. Teljesen hiteltelen az önök politikája. (Dr. Rétvári Bence: Úgy van! Ezért vagytok 6 százalékon!  Ungár Péter: De a KDNP hiteles!  Közbeszólások az ellenzék soraiból.) Miközben azt mondták, hogy nemzetben gondolkodnak, határon túli emberekben gondolkodnak, kereszténységben is gondolkoznak, hiszen benne van a zászlajukban is, ehhez képest mit tesznek önök? (Dr. Brenner Koloman: Az keresztény, amikor egy igazgatót kirúgnak, ugye, az keresztény?! Szégyen!) Ehhez képest összefognak a nemzetellenes erőkkel. (Ungár Péter: Ki nemzetellenes?!) Ehhez képest önök összefognak a magyarellenes erőkkel. (Ungár Péter: Ki magyarellenes?  Dr. Brenner Koloman: Ti vagytok magyarellenesek! Bolsevikok! Soha nem fogunk veletek össze!) Ehhez képest önök olyan családellenes erőkkel fognak össze, akik olyan ideológiát akarnak a magyar társadalomra ráerőltetni, ami teljesen idegen a magyar társadalomtól, de néhány százaléknyi valakik, akik ezt terjesztik, ezek mellé önök beállnak. (Szabó Timea közbeszól.) És ugyanúgy, azt kell mondanom, hogy önök olyan erőkkel, keresztényellenes erőkkel fognak össze, amelyek gyűlölik a kereszténységet (Gréczy Zsolt: Titeket se gyűlölünk!  Kunhalmi Ágnes: Titeket se gyűlölünk!), legszívesebben visszahoznák az ’50-60-70-es évek keresztényüldöző politikáját. Na, ez a Jobbik, ezért hiteltelen. (Kunhalmi Ágnes közbeszól.)

De hiteltelen az is  egy kicsit ne óbégasson, képviselő asszony, annyira, hanem igyon egy kis pohár vizet, és akkor lenyugszik. (Derültség az ellenzék soraiban.  Az elnök csenget.  Kunhalmi Ágnes közbeszól.)

Tehát a másik terület, ami teljesen hiteltelen, hogy önök meghirdették azt a politikát, ami a néppártosodást jelenti. (Ungár Péter: Ez egy politikai elemzés?  Dr. Brenner Koloman: A Néppártban ti vagytok! Az Európai Néppártban!) A néppártosodás önöknél semmi mást nem jelent, mint balhépolitizálást, balhépolitizálást, aminek az eredménye  előbb már említettem, de megismétlem  6,34 százalékos eredmény (Dr. Brenner Koloman: Mondd el háromszor! A KDNP meg nulla!) az európai uniós választásokon. Arra kérem önöket és arra biztatom önöket, becsüljék meg ezt az eredményt (Dr. Brenner Koloman: Mondd el hangosan, KDNP nulla!  Közbeszólás a Jobbik soraiból: Egyszer induljatok el önállóan!), mert 5 százalékot sem fognak ezek után kapni a hihetetlen (sic!) politizálásuk miatt. (Közbeszólások a Jobbik soraiból.)

Miért hiteltelen még a Jobbik politizálása? (Dr. Brenner Koloman: A KDNP hiteles!) Folyton azt hirdette, hogy az Európai Unióból ki kell lépni. Most mit csinálnak? A legerősebb bevándorlásellenes erőkkel fognak össze (Gréczy Zsolt: Ti is ezt csináljátok!  Szabó Timea: Ti meg Soros-ösztöndíjasok…!  Derültség az ellenzék soraiban.), azokkal politizálnak együtt, akik a magyarságra, illetve… (Közbeszólások a Jobbik soraiból: Bevándorlásellenes…!) szótévesztés… (Folyamatos közbeszólások az ellenzék soraiból.  Az elnök csenget.) Bevándorláspárti erőkkel fognak össze (Derültség az ellenzék soraiban.  Közbeszólás a Jobbik soraiból: A KDNP őszödi beszéde!)  elnézést a tévesztésért! Mit csinálnak? Belefutottak Gyurcsány Ferenc karjaiba (Dr. Brenner Koloman: Ez a te őszödi beszéded volt, barátom! Ezt majd reggel, délben, este elmondjuk az M1-en!), és teljesen azt a politikát támogatják, ami egyrészt a határok lebontása és a határvédelem lebontása, a határokat ne őrizzük meg, és a magyarságot, illetve az Európai Uniót ne őrizzük meg olyannak, amilyen. Önök ezekkel az erőkkel fognak össze. Ez is mutatja a hiteltelenségüket. (Közbeszólások az ellenzék soraiból.) És ehelyett pedig semmi mást nem tesznek, mint rombolják, rombolják ennek az országnak a hitelét. (Közbeszólások az ellenzék soraiból.)

Tisztelt Frakcióvezető Úr! Én egy dologhoz azért gratulálok önnek: feltette a Facebookjára a következő két történetet: az egyik, hogy találkozott Vona Gáborral, büszkén említette. Én csak megkérdezem: ki irányítja akkor ezt a pártot? Ön, a párelnök úr vagy Vona Gábor? (Derültség a Jobbik soraiban.) Egyértelmű, hogy külső erők irányítják, Gyurcsány Ferenc, csak ezt önök nem veszik észre. (Dr. Brenner Koloman: Akit nem zártál be, pedig kétharmadod van! És miért nem? És miért nincs börtönben Farkas Flórián meg a többi gengszter?!  Az elnök csenget.)

És még egy dologhoz gratulálok önnek (Közbeszólások az ellenzék soraiból.  Az elnök csenget.): a szövetségkötés is, hallom, hogy jól sikerült a jobbikos gyakornoki program…

ELNÖK: (Dr. Brenner Kolomannak:) Képviselő úr, próbálja magát visszafogni! (Dr. Brenner Koloman: Elnézést, elnök úr, csak ezt nehéz csendben tűrni, beláthatja, elnök úr!) Parancsoljon, államtitkár úr!

SOLTÉSZ MIKLÓS, a Miniszterelnökség államtitkára: Hallom, jól sikerült a jobbikos gyakorlói (sic!) program, már legalább 35-en jelentkeztek az önnel való csocsózáshoz  fantasztikus sikert ért el, gratulálok! (Derültség a kormánypártok soraiban.  Közbeszólások az ellenzék soraiból.) Én csak arra kérem önöket (Folyamatos közbeszólások az ellenzék soraiból.), folytassák tovább azt a sajátos útszéli stílusú, már-már kocsmába sem illető harcmodort, amit tesznek, folytassák csak nyugodtan! Jót fog enni önöknek, jót fog tenni a választóiknak is! A Fidesz-KDNP-kormány és képviselők, teljesen természetes, hogy a nemzet mellett, a határok védelme mellett, a kereszténység mellett (Dr. Brenner Koloman: Mészáros Lőrinc mellett! Karancsi elvtárs mellett!) és természetesen a családok védelme mellett fogunk kiállni, ezért fogjuk megszavazni egyértelműen a jövő évi költségvetést, önök pedig semmi mást ne tegyenek (Dr. Brenner Koloman: A korrupció mellett! Az Orbán család mellett!  Az elnök csenget.), csak szaladjanak Gyurcsány Ferencnek a karjaiba! Köszönöm szépen a felszólalását. (Közbeszólás a Jobbik soraiból: Hazudsz, mint a vízfolyás, Soltész, az a baj!  Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:   5-8   9-14   15-20      Ülésnap adatai