Készült: 2019.10.14.16:43:43 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

5. ülésnap (2018.06.04.),  147-156. felszólalás
Felszólalás oka Kérdés/azonnali kérdés megtárgyalása
Felszólalás ideje 7:07


Felszólalások:   137-146   147-156   157-166      Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Bóna Zoltán képviselő úr, a Fidesz képviselője, azonnali kérdést kíván feltenni az igazságügyi miniszternek: „Milyen nehézséget okoznak az ellenzéki pártok és az általuk rendszeresen védett Soros György szervezetei a migráció elleni küzdelemben?” címmel. Miniszter úr halaszthatatlan közfeladat ellátása miatt válaszadásra Völner Pál államtitkár urat jelölte ki. Kérdezem képviselő urat, hogy elfogadja-e a válaszadó személyét.

BÓNA ZOLTÁN (Fidesz): Igen, köszönöm szépen.

ELNÖK: Parancsoljon!

BÓNA ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! A magyar kormány tiszteletben tartva a nemzeti konzultációban és a népszavazáson részt vett milliók egyértelmű, egységes véleményét, minden lehetséges fórumon minden rendelkezésre álló eszközzel felvette a küzdelmet hazánk védelmében. A 2018. áprilisi választás eredménye egyértelműen megmutatta, hogy az emberek támogatják és a folytatását várják a haza védelme érdekében tett intézkedéseknek. A kormánypártok már a migrációs válság legelején egyedül maradtak, nem számíthattak az ellenzék egyetlen pártjára sem a határaink megvédése érdekében. Az MSZP álproblémának nevezte a bevándorlást, a Jobbik szerint ez egy bukás, a kormány bevándorláspolitikájának a bukása, Gyurcsány Ferenc is büszkén hirdette, hogy elfogadja az uniós kvótát, ami mellett még aláírásgyűjtést is kezdeményezett, az LMP-s Meszerics Tamás egyenesen kijelentette, hogy pártja nem tudja máshogy elképzelni a válság megoldását, mint a kötelező kvótarendszer bevezetésével. A szavaikat tettek is követték, hiszen a baloldali ellenzék 2015 novemberében nem támogatta azt a javaslatot a parlamentben, hogy hazánk megtámadja a kötelező betelepítési kvótát az Európai Bíróság előtt, a Jobbik pedig a baloldallal karöltve, az előzetes ígéretét megszegve nem támogatta a bevándorlással szembeni magasabb védelmet nyújtó alaptörvény-módosítást. Az emberek akaratával szembeni politizálásnak meglett az eredménye ellenzéki részről, hiszen a bevándorlással szembeni politikát következetesen képviselő kormánypártok elsöprő mértékű felhatalmazást kaptak a magyar emberek érdekeinek további képviseletére.

Tisztelt Államtitkár Úr! Az ellenzék nem tanulva a választások eredményéből, ismét a választói akarattal szembemenve Soros György szervezeteinek védelme érdekében nem kívánja támogatni a Stop Soros törvénycsomagot és az Alaptörvény módosítását. Kérdezem államtitkár urat, hogy milyen nehézséget okoznak az ellenzéki pártok és az általuk rendszeresen védett Soros György szervezetei a migráció elleni küzdelemben. Megtisztelő válaszát köszönöm.

ELNÖK: Államtitkár úr, két percben, parancsoljon!

DR. VÖLNER PÁL igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársam! Hogy nehézségeket okoztak, az a 2016-os alkotmánymódosításnál látszott, amikor az ellenzéki pártok közül gyakorlatilag senki nem volt hajlandó arra, hogy az ország fokozottabb védelmét megszavazza, pedig akkor már túl voltunk a kvótanépszavazáson, tehát tudható volt, hogy a választók döntő többségének az akaratával egyező egy ilyen módosítás. Magyarország védelme érdekében tehát akciótervre van szükség, és ezt az akciótervet testesíti meg a Stop Soros törvénycsomag. A magyar emberek joggal várják el, hogy a kormány minden eszközzel lépjen fel az illegális bevándorlás és az azt elősegítő tevékenységek ellen. Ezt a célt szolgálja a törvénycsomag, amely büntethetővé teszi az illegális bevándorlás szervezését is.

2018. május 29-én ezért a kormány benyújtotta az Alaptörvény hetedik módosítását, amelynek legfőbb célja a nemzeti szuverenitás védelme. Az Alaptörvény tervezett módosításának egyes rendelkezéseiről, mint említettem, korábban már vita folyt a Házban, azonban kihátráltak mögüle az ellenzéki pártok; ezt ismét csak meg tudom erősíteni.

Az Alaptörvény módosítása tíz cikkből áll, alapvetően három témakört foglal magába, ebből az első témakör az alkotmányos önazonosság védelme és a menedékjogra vonatkozó szabályok. Ezt a módosítást az tette szükségessé, hogy Európa és Magyarország olyan új kihívásokkal áll szemben, amelyek nemzeti szuverenitásunk megerősítését teszik indokolttá. Ezért kiegészül a Nemzeti Hitvallás, kötelezettségként írja elő az állam szerveinek az alkotmányos önazonosság védelmét. Az európai uniós összefüggésben az alapvető jogok és szabadságok gyakorlásának összhangban kell állnia az Alaptörvénnyel, valamint Magyarországnak az ország területi egységére, népességére, államformájára, állami berendezkedésére vonatkozó rendelkezési jogosultsága nem korlátozható. Tiltja az idegen népesség betelepítését, és ezzel őrzi Magyarország hagyományait.

ELNÖK: Köszönöm szépen. Képviselő úr viszonválasza egy percben!

BÓNA ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm szépen a választ. Láthatjuk, hogy a tét óriási. Két választási lehetőség előtt állunk: beengedjük a migrációval érkező, eltérő kultúrával és értékrenddel rendelkező néptömegeket, és Nyugat-Európa több államához hasonlóan mi is bevándorlóországgá válunk, ahol a bűncselekmények száma ugrásszerűen megnő, a nők ki vannak szolgáltatva a bántalmazásnak, az antiszemita incidensek mindennapossá válnak, ahol párhuzamos társadalmak épülnek ki, saját importált törvényeiket alkalmazva a befogadó országéval szemben, valamint ahol a keresztény kultúra szimbólumai állandó támadásnak vannak kitéve. De létezik egy másik út is, amelyet Magyarország Kormánya és a mögötte álló pártok képviselnek. Mi meg akarjuk tartani hazánkat szabad, független és magyar országnak. Hiszünk a nemzetállamokban, a határok védelmében, a hagyományos családi értékekben, abban, hogy elidegeníthetetlen jogunk eldönteni, hogy kivel kívánunk élni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

ELNÖK: Államtitkár úr viszonválasza egy percben!

DR. VÖLNER PÁL igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm. A Stop Soros törvénycsomag és az Alaptörvény módosításáról tartott 2018. május 30-i, múlt szerdai hétpárti egyeztetésen az ellenzék nem támogatta a kormány javaslatait, amelyek az ország biztonságát tartják elsődlegesnek. Ennek ellenére mindazon képviselők támogatására számítunk az Országgyűlésben, akiknek fontos az ország biztonsága. Mindemellett a Soros-birodalom szervezetei számtalanszor, mint ahogy most is, kinyilvánították nemtetszésüket a törvényjavaslattal összefüggésben, hiszen nem érdekük a migráció szervezésének megakadályozása, és ezáltal Magyarország védelme sem fontos számukra. A Soros-hálózat emblematikus szereplőivel az élen máris nagy erők mozdultak meg a törvénycsomag ellen, és ugyanazok a szervezetek tiltakoznak, amelyek valamilyen módon részt vesznek és érdekeltek az Európa felé irányuló migráció szervezésében. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Számunkra továbbra is Magyarország és a magyar emberek biztonsága az első. Köszönöm megtisztelő figyelmüket.
Felszólalások:   137-146   147-156   157-166      Ülésnap adatai