Készült: 2019.10.23.03:29:30 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

80. ülésnap (2019.07.01.), 238. felszólalás
Felszólalás oka Bizottsági jelentések vitája
Felszólalás ideje 2:32


Felszólalások:   232-237  238   238-249      Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen, államtitkár úr. Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatalokra a holnapi ülésnapon kerül sor. (19.00)

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Magyar Honvédségnél rendszeresíthető beosztások számáról szóló előterjesztéshez benyújtott bizottsági jelentés vitája. A kormány-előterjesztés H/6454. számon és az ahhoz érkezett bizottsági nem önálló irományok a parlamenti informatikai hálózaton elérhetők.

Megkérdezem az előterjesztőt, államtitkár urat, kíváne most szólni. (Jelzésre:) Jelzi, hogy nem.

A kijelölt Honvédelmi és rendészeti bizottság nem állított előadót. Most a képviselői felszólalások következnek a napirend szerinti időkeretben. Tájékoztatom önöket, hogy a vita során kétperces hozzászólásra nincs lehetőség.

Tisztelt Országgyűlés! Megkérdezem önöket, kíváne valaki szólni. (Nincs jelentkező.) Megállapítom, hogy nem. A vitát lezárom.

Megkérdezem most államtitkár urat, hogy kíváne szólni. (Németh Szilárd István: Köszönöm, nem.) Bölcsen megjegyzi, hogy nincsen mire reflektálni, így aztán most ettől eltekintünk. Így aztán tájékoztatom önöket, hogy a határozathozatalokra a holnapi ülésnapon kerül sor.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a babaváró támogatás igénylésével, valamint a nagycsaládosok személygépkocsi-szerzési támogatásával kapcsolatos eljárások illetékmentességének megteremtése érdekében az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény módosításáról szóló előterjesztés összevont vitája. A kormány-előterjesztés T/6684. számon a parlamenti informatikai hálózaton elérhető.

Tájékoztatom önöket, hogy az elfogadott házszabálytól eltérés szerint a nyitóbeszéd és a zárszó elhangzására összesen 15 perc, a Törvényalkotási bizottság felszólalására 6 perc, ebből a kisebbségi vélemény ismertetésére 3 perc, a képviselőcsoportok felszólalására összesen 10-10 perc, a független képviselő felszólalására 3 perc áll rendelkezésre.

Most megadom a szót Tuzson Bence államtitkár úrnak, a Miniszterelnökség államtitkárának, a napirendi pont előterjesztőjének. Felhívom a figyelmét, hogy a vitában a nyitóbeszéd és az esetleges zárszó ismertetésére összesen 15 perces időkeret áll rendelkezésére. Parancsoljon!
Felszólalások:   232-237  238   238-249      Ülésnap adatai