Hírek, meghívók, sajtóközlemények

Latorcai János részt vett a Lublini Unió megalakulása 450. évfordulójának megemlékezésén

Dr. Latorcai János a lengyel házelnök meghívására - a Magyar Országgyűlés elnökének képviseletében - részt vett a Lublini Unió megalakulásának 450. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen Lengyelországban.

A hivatalos program keretében szervezett ünnepélyes konferencián Dr. Latorcai János kiemelte, hogy az 1569. július elsején létrejött szövetség több, mint két évszázadon át biztosította a békés együttélés feltételrendszerét a különböző etnikumú és vallású emberek számára

Az Országgyűlés napirendje

Az Országgyűlés 2019. július 1-2-án tartja következő ülését.

 

Itt olvashatják a napirendet!

 

Országgyűlés Sajtóirodája

Az Országgyűlés tagságának 130. évfordulója az Interparlamentáris Unióban

Az Országgyűlés 2019. júniusában ünnepli a parlamentek világszervezetében, az Interparlamentáris Unióban (IPU) betöltött tagságának 130. évfordulóját. Alapítása 1889. június 30-án, az első párizsi konferencián történt. Június 30-át az ENSZ 2018-as határozata a Parlamentarizmus Nemzetközi Napjává nyilvánította.  

Kövér László részvétnyilvánítása az Országgyűlés nevében

Részvétét és együttérzését fejezte ki az Országgyűlés elnöke Mun Hi-Szangnak, a Koreai Köztársaság Nemzetgyűlése elnökének csütörtökön a Budapesten előző este történt dunai hajóbaleset miatt, amelynek több dél-koreai állampolgár esett áldozatául.

 

Kövér László a magyar Országgyűlés valamennyi tagja nevében őszinte részvétét fejezte ki a nemzetgyűlés elnökének, az érintettek családtagjainak, hozzátartozóinak, barátainak.

 

Biztos vagyok abban, hogy a magyar hatóságok hatékony segítséget nyújtanak a bajba jutottaknak, és mindent elkövetnek az eltűntek felkutatásáért - írta a házelnök.

Latorcai János megkoszorúzta az I. világháború országgyűlési áldozatainak emléktábláját

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke a hősök napját követő napon megkoszorúzza az I. világháború országgyűlési áldozatainak emléktábláját a Parlamentben 2019. május 27-én. Az Országgyűlés a magyar hősök emlékének megörökítéséről és a magyar hősök emlékünnepéről szóló 2001. évi törvényben nyilvánította a magyar hősök emlékünnepévé minden esztendő májusának utolsó vasárnapját.