Aktuális

Elhunyt Kordás László, a DK országgyűlési képviselője

Kordás LászlóKordás László 53 éves korában, hétfőn este hunyt el váratlanul. 2022-ben lett országgyűlési képviselő, a Vállalkozásfejlesztési bizottság alelnöke volt. 2002-2004 között az MSZOSZ alelnöke, 2004-2006 között az első Gyurcsány-kormányban a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkára, 2012-től a Közmunkás Szakszervezet főtitkára volt, 2015-ben lett a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. Posztjáról 2021 szeptemberében mondott le, amikor a Demokratikus Koalíció tagja lett.

Az elhunyt képviselőt az Országgyűlés és a DK saját halottjának tekinti, 2023. február 10-én 12:30 órakor helyezik végső nyugalomra a Cinkotai temetőben.

Hírek, események

Rendhagyó történelemóra a Kossuth térenA nemzeti összetartozás napja alkalmából június 4-én a Rákóczi Szövetséggel együttműködésben rendhagyó történelemóra került megrendezésre a Kossuth téren. A nyílt napi rendezvény keretében a diákok felkereshették az Összetartozás Emlékhelyét, megismerhették a Nemzet Főtere szobrait, emlékműveit és a hozzá kapcsolódó történelmi eseményeket. A rendezvény zárásaként a csoportok az Országház kupolacsarnokában megnézhették a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket.

A kiállítást bemutató online felület részleteAz Összetartozás Emlékhelyénél tavaly nyár folyamán a történelmi Magyarország sokszínűségére és egységére emlékező fotókiállítás volt látható. A most kialakított online felület a kiállítás anyagát interaktív módon, a fényképeket az elcsatolt országrészek és a trianoni Magyarország térképére helyezve mutatja be. A fotók a Kárpát-medence nevezetességeit, épített örökségét, néprajzát, természeti szépségeit és élővilágát idézik meg, s a magyar történelemhez ezer szállal kötődő emlékeket idézik fel.

A svéd királyi pár érkezése, 1991. május 27.1991. május 27-én Magyarországra látogatott a svéd királyi pár, XVI. Károly Gusztáv és Szilvia királyné. A vendégeket a fellobogózott Kossuth Lajos téren Göncz Árpád köztársasági elnök és felesége fogadta ünnepélyes külsőségek között, katonai tiszteletadás mellett.

Antall József miniszterelnök és kormánya, 1990. május 23.1991. május 23-án ünnepi ülést tartott az egy évvel korábban hivatalba lépett Antall-kormány.

Virtuális Országház – A Tisza Kálmán terem részleteElkészült a Tisza Kálmán és a Széll Kálmán terem virtuális változata, s ezzel immáron az Országház 15 nevezetes helyszíne vált online formában bejárhatóvá. Az érdeklődők az online térben megismerkedhetnek a két, egykori miniszterelnök nevét viselő helyiség sokszínű történetével, az ott zajlott eseményekkel, közelről megtekinthetik a bútorokat, a műalkotásokat; és ismereteket szerezhetnek arról is, hogy az építéskor mely korszerű technikai újításokkal szerelték fel az épületet.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2022. évi december havi ülésterve (2022.12.05.)

Az Országgyűlés 2022. évi őszi ülésszaka december 5-6-7-i (hétfő-kedd-szerda) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!