Aktuális

fotó: sajtóirodaBenyújtotta a Kormány a 2023. évi költségvetési törvényjavaslatot

A pénzügyminiszter a parlamentben átadta a 2023. évi költségvetési törvényjavaslatot Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének. A házelnök tájékoztatott arról, hogy a költségvetési törvényjavaslat  zárószavazását a tervek szerint július 15-18-án tartják, az általános vita június 21-től indul.

Megtekintés »

Hírek, események

Pungor Ernő, Kupa Mihály, Botos Katalin és Gálszécsy András leteszik az esküt az Országházban 1990. december 21-én.1990. december 20–21-én átalakult a kormány. Göncz Árpád köztársasági elnök Kupa Mihályt pénzügyminiszterré, Boross Pétert belügyminiszterré nevezte ki. Az új tárca nélküli miniszter Botos Katalin, Pungor Ernő és az addigi belügyminiszter, Horváth Balázs lett.

temesvárNapirend előtt emlékezett meg az Országgyűlés a temesvári népfelkelés hőseiről és áldozatairól

Betlehemi LángAz adventi készülődés időszakában a betlehemi Születés templomában meggyújtott Békelángot immár több mint három évtizede viszik szerte a világba a cserkészek, mert fontosnak tartják, hogy a béke reménységének szimbóluma minél több helyre eljusson: gyülekezeteinkbe, egyházközségeinkbe, közösségeinkbe és otthonunkba is. Ezt a betlehemi békelángot a magyar cserkészek a kilencvenes évek óta az Országházba is elhozzák.

Mátrai Márta háznagy asszony és Latorcai János alelnök az Országgyűlés nevében fogadta a cserkészeket, akik a Békelánggal meggyújtották az országházi adventi koszorú gyertyáit.

A virtuális kiállítás részleteOnline formában elérhetővé vált az Országgyűlési Múzeum Új világ hajnalán – Tisza István című időszaki kiállítása. A virtuális tárlat bejárása során számos érdekességet tudhatunk meg a Tisza család több mint 30 tagjáról, miközben bepillanthatunk a családi fotóalbumba is. Tárgyak, relikviák sora mesél az egykori miniszterelnökről és házelnökről, valamint családja tagjairól. Tisza István első miniszterelnökségének küzdelmes időszakát szemlélve választ kaphatunk arra is, hogy hányszor dördültek pisztolylövések a képviselőházi ülésteremben, s közben virtuálisan felkereshetjük a tényleges helyszínt.

London városközpontja a Szent Pál katedrális kupolájáról, 2006. augusztus 9.1990. november 25-én az Észak-atlanti Közgyűlés (NATO) elnökének meghívására Dornbach Alajos, az Országgyűlés alelnöke vezetésével magyar parlamenti küldöttség utazott Londonba. Ez volt az első alkalom, hogy a magyar küldöttség megfigyelőként részt vehetett egy ilyen eseményen.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Jelenleg nincs elérhető ülésterv.

Az Országgyűlés elnökének javaslata az Országgyűlés 2022. július 4-i (hétfő) rendkívüli ülésének napirendjére

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!