Aktuális

Elhunyt Kordás László, a DK országgyűlési képviselője

Kordás LászlóKordás László 53 éves korában, hétfőn este hunyt el váratlanul. 2022-ben lett országgyűlési képviselő, a Vállalkozásfejlesztési bizottság alelnöke volt. 2002-2004 között az MSZOSZ alelnöke, 2004-2006 között az első Gyurcsány-kormányban a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkára, 2012-től a Közmunkás Szakszervezet főtitkára volt, 2015-ben lett a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. Posztjáról 2021 szeptemberében mondott le, amikor a Demokratikus Koalíció tagja lett.

Az elhunyt képviselőt az Országgyűlés és a DK saját halottjának tekinti, 2023. február 10-én 12:30 órakor helyezik végső nyugalomra a Cinkotai temetőben.

Hírek, események

Such György, az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója köszönti Bajnokné Benyhe Juditot.Bajnokné Benyhe Judit 45 évvel ezelőtt a mai napon nyert felvételt az Országgyűlési Könyvtár munkatársai közé. Az ünnepi évforduló alkalmából Such György, az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója személyesen fogadta és köszöntötte őt, megköszönve a mindig, minden körülmények között állhatatos, kitartó, szorgalmas és színvonalas munkáját.

A kötet borítója.A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése által meghirdetett Szép Magyar Könyv 2020 versenyen miniszterelnöki különdíjat érdemelt ki az Országház Könyvkiadó gondozásában megjelent Az Országház építése és művészete című monográfia. A könyv szerkesztője Sisa József művészettörténész, aki egyben számos fejezet szerzője is. A mű tipográfusa Környei Anikó. Az ünnepélyes díjátadóra szeptember 2-án, a 92. Ünnepi Könyvhét nyitónapján kerül sor.

Wekerle Sándor miniszterelnök portréja, reprodukcióWekerle Sándor, a dualista Magyarország háromszoros miniszterelnöke 1921. augusztus 26-án, 73 éves korában hunyt el.

Nyílt napAz államalapítás ünnepe alkalmából 2021. augusztus 20-án és 21-én rendezett nyílt napon több mint hétezren látogattak el az Országházba.

A Képviselői Tájékoztató Központ átadása, 1991. augusztus 23.  Forrás: MTI Fotóbank1991. augusztus 23-án adták át a Képviselői Irodaház 7. emeletén a képviselők tájékoztatására létrehozott központot, amelyet az Országgyűlés főtitkára és az Országgyűlési Könyvtár főigazgatója közösen alakított ki.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2022. évi december havi ülésterve (2022.12.05.)

Az Országgyűlés 2022. évi őszi ülésszaka december 5-6-7-i (hétfő-kedd-szerda) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!