Aktuális

Elhunyt Kordás László, a DK országgyűlési képviselője

Kordás LászlóKordás László 53 éves korában, hétfőn este hunyt el váratlanul. 2022-ben lett országgyűlési képviselő, a Vállalkozásfejlesztési bizottság alelnöke volt. 2002-2004 között az MSZOSZ alelnöke, 2004-2006 között az első Gyurcsány-kormányban a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkára, 2012-től a Közmunkás Szakszervezet főtitkára volt, 2015-ben lett a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. Posztjáról 2021 szeptemberében mondott le, amikor a Demokratikus Koalíció tagja lett.

Az elhunyt képviselőt az Országgyűlés és a DK saját halottjának tekinti, 2023. február 10-én 12:30 órakor helyezik végső nyugalomra a Cinkotai temetőben.

Hírek, események

Részlet a videóból.Az Országház Filmműhely legújabb videója az Országház népi díszítőelemeiről ad áttekintést. Bemutatja a tárgyakon, képi ábrázolásokon, falfestményeken megjelenő azon elemeket, melyeket a magyar törvényhozás otthonának építése idején a népi kultúra kutatásának területe felölelt. A témát Tasnádi Zsuzsanna, Az Országház népi díszítőelemei című kötet szerzője ismerteti.

A tervpályázat hirdetménye az Építési Ipar hasábjain.1882. március 31-re készült el véglegesen az Országház tervpályázatának programja, és április 9-én jelent meg a hírlapokban. A program gyakorlatilag egy tizenegy oldalból álló nyomtatott füzet volt, melyben részletesen megszabták a pályázathoz szükséges feltételeket.

A kiadvány borítója.Országházi böngésző címmel rajzos kiadvány jelent meg gyerekeknek az Országház Könyvkiadó gondozásában. Az óvodás korosztálynak szóló vezetőfüzet sok illusztrációval, érdekességgel és változatos, játékos feladatokkal, ragasztható matricákkal segít megismerni a magyar törvényhozás otthonát.

Sulyok Dezső, a nemzetgyűlés Politikai Bizottságának tagja előterjeszti a Magyarország államformájáról szóló törvényjavaslatát, 1946. január 30.1897. március 28-án született Sulyok Dezső ügyvéd, kisgazdapárti politikus.

Gloria Victis történelmi vetélkedő 2022.Március 15-től lehet jelentkezni a Rákóczi Szövetség Gloria Victis elnevezésű Kárpát-medencei középiskolásoknak szóló történelmi vetélkedőjére, amely ebben az évben az Országgyűlés Hivatalával és a Történelemoktatók Szakmai Egyesületével együttműködve került meghirdetésre. Az idei téma az Aranybulla és a magyar rendi alkotmány. A háromfordulós verseny döntőjére az Országházban kerül sor október 23-án.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2022. évi december havi ülésterve (2022.12.05.)

Az Országgyűlés 2022. évi őszi ülésszaka december 5-6-7-i (hétfő-kedd-szerda) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!