Aktuális

Elhunyt Kordás László, a DK országgyűlési képviselője

Kordás LászlóKordás László 53 éves korában, hétfőn este hunyt el váratlanul. 2022-ben lett országgyűlési képviselő, a Vállalkozásfejlesztési bizottság alelnöke volt. 2002-2004 között az MSZOSZ alelnöke, 2004-2006 között az első Gyurcsány-kormányban a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkára, 2012-től a Közmunkás Szakszervezet főtitkára volt, 2015-ben lett a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. Posztjáról 2021 szeptemberében mondott le, amikor a Demokratikus Koalíció tagja lett.

Az elhunyt képviselőt az Országgyűlés és a DK saját halottjának tekinti, 2023. február 10-én 12:30 órakor helyezik végső nyugalomra a Cinkotai temetőben.

Hírek, események

A budapesti plakátharc.1922 május végén és júniusban országgyűlési választásokat tartottak. Ezt megelőzte egyrészt az új kormánypárt, az Egységes Párt létrehozása, másrészt a választójogot módosító miniszterelnöki rendelet elfogadása, melynek értelmében a 24 éven felüli, négy elemi osztályt végzett férfiak, továbbá a 30. életévüket betöltött, hat elemit végzett nők szavazhattak.

A kötet borítója.1920 – Kényszerpályán címmel jelent meg az Országház Könyvkiadó gondozásában a Tudományos konferenciák az Országházban sorozat legújabb kötete. A könyv szerzői részletesen foglalkoznak a trianoni békeszerződés nemzetgyűlési ratifikációjának előzményeivel és körülményeivel, ismertetik annak a korabeli sajtóban megjelent visszhangját, illetve megvizsgálják azt is, hogy hogyan viszonyultak a győztes nagyhatalmak a magyar békeszerződéshez, és milyen körülmények között ratifikálták a vesztesek a saját békeszerződésüket.

 Az Országház Könyvkiadó standja a 92. Ünnepi Könyvhéten, 2021.Az Országház Könyvkiadó a Vörösmarty tér és a Duna-korzó területén megrendezésre kerülő 93. Ünnepi Könyvhét keretében június 9–12. között a 8-as standon mutatja be az elmúlt évek könyvtermését. Az érdeklődők az Országház, a Kossuth Lajos tér és a magyar törvényhozás történetét feldolgozó számos magyar és idegen nyelvű történelmi, művészettörténeti, idegenforgalmi és ismeretterjesztő kiadvány közül válogathatnak.

Tüntetés a Bős-Nagymaros vízlépcsőrendszer megépítése ellen a Vörösmarty téren, 1988. május 27.1992. június 9-én az Országgyűlés hatályon kívül helyezte a Bős-Nagymarosi vízlépcső megvalósításáról és üzemeltetéséről 1977-ben kötött magyar–csehszlovák államközi szerződést, valamint a szerződés módosításáról 1983-ban Prágában aláírt jegyzőkönyvet.

A kötet borítója.Megjelent az Országházi séták sorozat tizenharmadik kötete Az Országház növény- és állatmotívumai címmel. A könyv egy botanikus és egy zoológus szemszögéből vezeti végig az olvasót az Országház belső díszítményeibe rejtett növény- és állatábrázolásokon.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2022. évi december havi ülésterve (2022.12.05.)

Az Országgyűlés 2022. évi őszi ülésszaka december 5-6-7-i (hétfő-kedd-szerda) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!