Aktuális

Elhunyt Kordás László, a DK országgyűlési képviselője

Kordás LászlóKordás László 53 éves korában, hétfőn este hunyt el váratlanul. 2022-ben lett országgyűlési képviselő, a Vállalkozásfejlesztési bizottság alelnöke volt. 2002-2004 között az MSZOSZ alelnöke, 2004-2006 között az első Gyurcsány-kormányban a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkára, 2012-től a Közmunkás Szakszervezet főtitkára volt, 2015-ben lett a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. Posztjáról 2021 szeptemberében mondott le, amikor a Demokratikus Koalíció tagja lett.

Az elhunyt képviselőt az Országgyűlés és a DK saját halottjának tekinti, 2023. február 10-én 12:30 órakor helyezik végső nyugalomra a Cinkotai temetőben.

Hírek, események

A dalai láma a Fidesz országgyűlési képviselőivel, Rockenbauer Zoltánnal és Áder Jánossal tárgyal az Országházban, 1992. július 23.1992. július 20–25. között – a magyarországi buddhista egyházak meghívására – Budapesten tett látogatást a XIV. dalai láma. Őszentsége július 23-án az Országházban megbeszélést folytatott Fodor Gáborral, az Országgyűlés Emberi Jogi, Kisebbségi és Vallásügyi Bizottságának elnökével, valamint találkozott a Fidesz és az SZDSZ képviselőivel is.

Az Országház tér az újonnan felállított emlékművel 1907-ben.1892. július 18-án nemzetközi pályázatot írtak ki gróf Andrássy Gyula egykori miniszterelnök, az Osztrák–Magyar Monarchia közös külügyminisztere szobrának elkészítésére, melyet az Andrássy út végén, a városligeti torkolatnál kívántak elhelyezni. Az első díjat Zala György szobrászművész érdemelte ki. 1895. május 7-én döntöttek arról, hogy a szobrot az Országház déli homlokzata előtt fogják felállítani. Az emlékművet 1906. december 2-án avatták fel.

Az Országgyűlés együttese nyerte a Nemzeti Összetartozás Labdarúgó Tornát, amelyet hat Kárpát-medencei csapat részvételével rendeztek meg pénteken és szombaton.

Az EBEÉ Parlamenti Közgyűlése Budapesten, 1992. július 5. 1992. július 3-án megkezdte munkáját az Európai Biztonsági és Együttműködési Értekezlet tagállamainak Parlamenti Közgyűlése az Országházban. Az 52 ország 308 képviselőjét összefogó új fórum három napon át plenáris ülésen és bizottságokban az EBEÉ három nagy témájával: a biztonsággal, az emberi jogokkal és a gazdasággal foglalkozott.

Mária Terézia szobra az Országház kupolacsarnokában.1722. június 30-án a magyar országgyűlés is elfogadta a Pragmatica Sanctio néven ismertté vált 1722. évi I–III. törvénycikkeket.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2022. évi december havi ülésterve (2022.12.05.)

Az Országgyűlés 2022. évi őszi ülésszaka december 5-6-7-i (hétfő-kedd-szerda) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!