Aktuális

Elhunyt Kordás László, a DK országgyűlési képviselője

Kordás LászlóKordás László 53 éves korában, hétfőn este hunyt el váratlanul. 2022-ben lett országgyűlési képviselő, a Vállalkozásfejlesztési bizottság alelnöke volt. 2002-2004 között az MSZOSZ alelnöke, 2004-2006 között az első Gyurcsány-kormányban a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkára, 2012-től a Közmunkás Szakszervezet főtitkára volt, 2015-ben lett a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. Posztjáról 2021 szeptemberében mondott le, amikor a Demokratikus Koalíció tagja lett.

Az elhunyt képviselőt az Országgyűlés és a DK saját halottjának tekinti, 2023. február 10-én 12:30 órakor helyezik végső nyugalomra a Cinkotai temetőben.

Hírek, események

Európa Kongresszus, 1991. szeptember 27.Az Európa Mozgalom 1991. szeptember 27-én és 28-án „Közös jövőnk – az egyesült Európa” címmel nemzetközi konferenciát tartott az Országházban.

Fotó: SajtóirodaKözös nyilatkozatot fogadott el a délkelet-európai országok parlamenti elnökeinek valamint a V4 országok parlamenti elnökeinek konferenciája az Országházban

Rakovszky István házelnök 1920 körül.Az Országház képviselőházi üléstermének karzatáról öt lövést adott le 1921. szeptember 24-én a teremben ülő Rakovszky István volt házelnökre a zavart elméjű, köztársaságpárti Kövér Ibrahim György főhadnagy. Egyetlen lövés sem ért célba; és miután elfogták a merénylőt, vallomásában azzal magyarázta tettét, hogy le akart számolni Rakovszkyval, amiért „feloszlatta a köztársasági pártot és haza akarja hozni IV. Károlyt”.

Fotó: SajtóirodaA visegrádi országok közös céljának nevezte az Országgyűlés elnöke annak elérését, hogy az Európai Unió versenyképesebbé, hatékonyabbá, erősebbé váljon az egyre élesedő világversenyben. Kövér László a V4-ek házelnökeinek csütörtöki visegrádi találkozóján azt mondta, egyetértenek abban, hogy az EU-nak egyik ország számára sincs alternatívája.

A két kötet borítója.Az Országház Könyvkiadó gondozásában nemrég megjelent A magyar országgyűlés a dualizmus korában című kétkötetes mű ünnepélyes bemutatására szeptember 22-én 17 órakor kerül sor az Országház Horváth János termében. A munkát a korszak két kiváló történésze jegyzi: Cieger András a képviselőház, Tóth-Barbalics Veronika a főrendiház történetét írta meg. A művet Mezey Barna jogtörténész, egyetemi tanár és Pap József történész, főiskolai tanár méltatja.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Az Országgyűlés 2022. évi december havi ülésterve (2022.12.05.)

Az Országgyűlés 2022. évi őszi ülésszaka december 5-6-7-i (hétfő-kedd-szerda) ülésének napirendje

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!