Aktuális

Hírek, események

Tom Lantos és Szabad György találkozója 1990. november 19-én.1990. november 19-én Szabad György, az Országgyűlés elnöke hivatalában fogadta Tom Lantos amerikai demokrata párti képviselőt.

Dr. Kokas Károly a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Kuno Könyvtárban, miután kézhez kapta a Nagy Miklós-díjat.Ebben az évben dr. Kokas Károly, a Szegedi Tudományegyetem informatikai főigazgató-helyettese részesült az Országgyűlési Könyvtár szakmai támogatásáért járó Nagy Miklós-díjban, melyet az Országgyűlés elnöke 2018-ban, a könyvtár fennállásának 150. évfordulója alkalmából alapított meg. Az elismerés átadása november 6-hoz, az Országgyűlési Könyvtár alapításának napjához kötődik. A kitüntetés átvétele idén a járványügyi helyzetre való tekintettel a hagyományostól eltérő módon történt.

Az osztrák parlament épületének képviselőházi ülésterme 1991-ben.1990. november 10-én a magyar Országgyűlés 25 tagú küldöttsége az osztrák parlamenti gyakorlatot tanulmányozta azon a háromnapos szemináriumon, amelyet Bécsben rendeztek meg az Európai Kooperációs Alapítvány kezdeményezésére és anyagi támogatásával.

Szabad György felszólal az Európa Tanács ülésén az Országházban 1992-ben.1990. november 6-án Magyarország – a kelet-európai államok közül elsőként – ünnepélyes körülmények között csatlakozott az Európa Tanácshoz.

Kövér László házelnök megkoszorúzta Tisza István egykori képviselőházi elnök, majd miniszterelnök és Návay Lajos, volt képviselőházi elnök közös emléktábláját az Országházban. Tisza Istvánt 1918. október 31-én gyilkolták meg.

Törvényalkotás

Törvényalkotás

Törvényalkotási folyamatábra

Adatok az Országgyűlés törvényalkotásáról

Elfogadott törvények

Sarkalatos törvények

Házszabályi rendelkezések (Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben és az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. évi (II. 24.) OGY határozatban foglalt házszabályi rendelkezések egységes szerkezetben.

Parlamenti jog - Az Országgyűlés működése, feladat- és hatáskörei, kapcsolódó intézmények (Második, átdolgozott kiadás)
 

Tematikus kereső

Jelenleg nincs elérhető ülésterv.

Az Országgyűlés elnökének javaslata az Országgyűlés 2022. évi tavaszi ülésszaka május 23-24-i (hétfő-kedd) ülésének napirendjére

Élő közvetítés linkje
live_stream_playlive_stream_play_hover
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők

Kattinson a képre a Virtuális Országház eléréshez!
Virtuális Országház - Lépjen be!

Kattintson ide az Országház Könyvkiadó eléréséhez!