Készült: 2020.02.25.16:24:08 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

233. ülésnap (2001.10.18.), 168. felszólalás
Felszólaló Dr. Turi-Kovács Béla (FKGP)
Beosztás környezetvédelmi miniszter
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:51


Felszólalások:  Előző  168  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. TURI-KOVÁCS BÉLA környezetvédelmi miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Rendkívül nagy örömmel hallottam, hogy rövid távollétem alatt immáron végre szóba került a környezetvédelem is. (Tompa Sándor: Úgy van! - Keller László: Mi szóba hoztuk! A miniszterelnök úr nem!) Nagy örömmel hallottam, ha nem is pozitívan, de valamit szólt róla az ellenzék. Ez számomra mindenképpen elismerés és öröm. Szeretném elmondani és megnyugtatni mindazokat, akik a környezetvédelmi hozzászólások mián aggódnak, hogy várhatóan a rendelkezésemre álló - a végén rendelkezésemre álló - 30 percből jelentős időt fogok erre az ágazatra szánni.

Most csak annyit szeretnék mondani, hogy ha valamely területen történt bizonyos olyan áttörés, amely mindenféle - azt kell mondanom, időnkénti súlyos - szembenállás ellenére valahogy mégis egy kicsit közös akarattal történt, akkor ez volt az a terület. És én nagyon-nagyon szeretném, ha a mai vita után, amely hol humorosra fordul, hol időnként kissé már-már a komolytalanságot súrolja - hiszen adatok hangzanak el, amelyeknek semmi alapja nincs, hiszen olyan kijelentések hangzanak el, amelyekről a kijelentő is tudja, hogy annak nincs tartalmi valósága -, legalább e területen, ahol eddig úgy éreztem, hogy mutatkozott valamelyes konszenzus ellenzék és kormányoldal között, megőriznénk ezt. Érdemes lenne!

 

 

(14.50)

 

Természetszerűleg minden bekiabálásra nem fogunk tudni válaszolni, még akkor sem, amikor majd kellő időnk lesz. De azért hadd mondjam: mód és lehetőség van viszont arra, hogy további két percekben tessenek csak minket nyugodtan szorongatni, örömmel fogunk mindegyikre válaszolni.

 
Felszólalások:  Előző  168  Következő    Ülésnap adatai