Készült: 2021.05.08.09:09:27 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

280. ülésnap, 126. felszólalás
Felszólaló Dr. Dávid Ibolya (MDF)
Felszólalás oka Az OGY nem veszi tárgysorozatba
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 6:00

Felszólalások:  <<  126  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Képviselőtársaim! Mindenkinek megadatott a lehetőség. (A Fidesz soraiból közbeszóló képviselő felé fordulva:) Ha úgy gondolja, hogy jól ismeri a Házszabályt, akkor nyomja meg az ügyrendi szavazógombot, és akkor érdemi vitára sor kerülhet.

Tisztelt Képviselőtársaim! Felhívom a figyelmüket, hogy a Házszabály értelmében a kivételes eljárásban történő tárgyalás elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők négyötödének igen szavazata szükséges. Kérdezem tehát az Országgyűlést, hogy egyetért-e az előterjesztés kivételes eljárásban történő tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 176 igen szavazattal, 74 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tárgyalja kivételes eljárásban az előterjesztést.

 

(19.10)

Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Az előterjesztő kérte a törvényjavaslat sürgős megtárgyalását. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e ezzel a javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 174 igen szavazattal, 88 nem ellenében, tartózkodás nélkül a sürgős tárgyalást elfogadta.

Tisztelt Képviselőtársaim! Most tárgysorozatba-vételt kezdeményező indítványokról határozunk. Emlékeztetem önöket, hogy az MDF képviselőcsoportja által előterjesztett indítványok tárgysorozatba-vételével kapcsolatban az Országgyűlés a vitákat tegnap már lefolytatta, így ezekben az esetekben ma csak a határozathozatalok következnek.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy tárgysorozatba veszi-e a Pettkó András képviselő által T/17140. számon benyújtott törvényjavaslatot. Ez az adózás rendjéről szóló törvény módosítására irányul. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 71 igen szavazattal, 195 nem ellenében és 4 tartózkodás mellett a javaslatot elutasította.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, tárgysorozatba veszi-e a Pettkó András képviselő által T/17517. számon benyújtott törvényjavaslatot. Ez a fogyasztói árkiegészítésről szóló törvény módosítása. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 81 igen szavazattal, 190 nem ellenében és 4 tartózkodás mellett a javaslatot elutasította.

Kérdezem az Országgyűlést, tárgysorozatba veszi-e a Csapody Miklós képviselő által T/18152. számon benyújtott törvényjavaslatot. Ez a Magyar Köztársaság alkotmányáról szóló törvény módosítása. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 7 igen szavazattal, 260 nem ellenében és 7 tartózkodás mellett a javaslatot elutasította.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, tárgysorozatba veszi-e a Dávid Ibolya képviselő által T/18271. számon benyújtott törvényjavaslatot, mely az illetékekről szóló törvény módosítása, és az üzletrészre és az értékpapírokra vonatkozik. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 95 igen szavazattal, 168 nem ellenében és 7 tartózkodás mellett a javaslatot elutasította.

Tisztelt Országgyűlés! Visszatérünk egy részletes vitára bocsátásra. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, részletes vitára bocsátja-e a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény módosításáról szóló T/18635. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 270 igen szavazattal, 3 nem ellenében, tartózkodás nélkül az előterjesztést részletes vitára bocsátotta.

Most a Fidesz képviselőcsoportjának indítványa alapján további két előterjesztés tárgysorozatba-vételéről döntünk.

A Fidesz képviselőcsoportja az Országgyűlés döntését kérte Áder János, Fónagy János, Kövér László, Lázár Mózes, Pokorni Zoltán és Varga Mihály képviselők által H/18654. számon benyújtott, a luxusprofit elleni fellépésről a tisztességes villamosenergia-árakért címmel benyújtott országgyűlési határozati javaslat tárgysorozatba-vételéről.

Megadom a szót Lázár Mózes képviselő úrnak, aki az előterjesztők nevében kíván felszólalni.

Felszólalások:  <<  126  >>    Ülésnap adatai