Készült: 2020.07.16.16:36:37 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

338. ülésnap (2013.12.17.), 61. felszólalás
Felszólaló Dr. Turi-Kovács Béla (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:08


Felszólalások:  Előző  61  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. TURI-KOVÁCS BÉLA (Fidesz): Igyekszem nagyon rövid lenni. Köszönöm a szót, elnök úr. Először is a freudi elszólás nem volt véletlen, mert Balczó Zoltán éppen olyan fajsúlyos itt a parlamentben, mint amilyen András a sportban volt, tehát én ezt nyugodt szívvel így akár párhuzamba is állítanám.

Visszatérve magára a vitára, azt gondolom, azon érdemes elgondolkodni, amiről most szólt Balczó András (sic!) (Szórványos derültség.) képviselő úr, hogy vajon megoldott-e az a kérdés is, hogy a szavazás miként és hol történik. Ez egy erősen elgondolkodtató javaslat, nyilván - miután nagyon határozottan úgy nyilatkoztak az előterjesztők már a vita során és a bizottsági vita során, hogy nyitottak számos módosító indítvány irányába - e tekintetben is azt gondolom, hogy gondolkodásnak lehet helye.

Továbbá úgy gondolom, hogy fontos kérdés az, amiről már itt szó volt, és amit a képviselő úr és mások is érintettek, ez pedig a szemléltetés kérdése. Úgy tűnik, abban egyetértünk, hogy a szemléltetésnek azok a módozatai, amelyek zavarják az ülés rendjét, vagy amelyek az ülés érthetőségét és az ülés lényegét viszik valamiféle tévútra, nyilván kiküszöbölendők. Ennek az eszközeiben kell megtalálni a helyes arany középutat. Amikor például azt mondja itt a javaslat, hogy engedélyezett szemléltetésre a felszólaló álláspontjának kifejtéséhez szükséges mértékben kerülhet sor, itt felteszem a kérdést én magam kormánypárti képviselőként is: vajon ugyanez a szemléltetés egyébként az általam helyeselt álláspont kifejtésénél ugyanolyan korrekt módon nem történhet meg?

Azt hiszem, értik, hogy ez miről szól. Arról szól, hogy ha az egyik frakció részéről elhangzik egy olyan felszólalás, aminél szemléltetés van a felszólaló részéről, megtehetem-e, hogy én, aki ugyanott vagyok, vagy nem abban a frakcióban, de vele egyetértek, ezt a szemléltetést hasonló módon magam is megtámogatom. (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.)

Ezek azok a részletkérdések, amelyeken el kell szerintem gondolkodni.
Felszólalások:  Előző  61  Következő    Ülésnap adatai