Készült: 2020.07.12.22:33:23 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

338. ülésnap (2013.12.17.), 55. felszólalás
Felszólaló Dr. Turi-Kovács Béla (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:11


Felszólalások:  Előző  55  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. TURI-KOVÁCS BÉLA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Nem mint előterjesztő, mert az nem vagyok, csak szimpla kisgazda képviselőként Balczó András képviselő úr felszólalásához (Dr. Gaudi-Nagy Tamás: Zoltán! Nem András!) szeretnék csatlakozni, kapcsolódni. Képviselő úr, mint mindig, most is nagy tárgyi tudással és azt kell mondanom, megfontolásra érdemes módon terjesztette elő a véleményét.

Mégis egy dologgal vitatkoznom kell. A részletes vitára vonatkozó megállapításai meggyőződésem szerint érvényesülhetnek akkor a bizottságon belül, ha kellő nyilvánosság van hozzá. (Dr. Gaudi-Nagy Tamás: De az nem lesz!) Ezt a kellő nyilvánosságot kell garantálni. Hiszen az elkövetkezendő időben, azt kell mondanom, a létszám egy-egy parlamenti részletes vitánál 106-ból még kétségbeejtőbben kevés lenne, és még inkább rettentő rossz képet festene a Házról, mint amilyen most. Tessék szíves lenni ugyanis az eddigieket elosztani azzal az aránnyal, ami majd bennmarad. Ezzel szemben a bizottsági munkában való részvétel, és itt is kapcsolódnék a képviselő úr felszólásához, végső soron mégiscsak minden frakció részéről megkívántatik.

A helyettesítés kérdése egy olyan dolog, amelyen lehet vitatkozni, de meggyőződésem szerint célszerűségi okoknál, kényszerűségi okoknál fogva fenn kell tartani. (Dr. Gaudi-Nagy Tamás: Miért nem ér rá? - Az elnök csenget.) Egy szűk többséggel, mondjuk, a Jobbik megnyeri a választást. Ad absurdum. (Vágó Gábor: Ne! - Gulyás Gergely: Nagyon meredek!) És a Jobbik ezt követően egy nagyon szűk többséggel akar kormányozni. Ebből következően akár két beteg a bizottságban a bizottságot az ő számára elérhetetlenné teszi. (Dr. Gaudi-Nagy Tamás: Sajnáljuk! Így járt!) Normális dolog ez? (Dr. Gaudi-Nagy Tamás: Igen!) Nyilvánvalóan nem, hiszen a szándékkal ellentétes helyzet alakul ki. Vetítsék ezt nyugodtan át egy esetleg másik oldalon történő választási sikerhez.

Azt gondolom, hogy ezen gondolkodni kell. Tehát itt nem a képviselői puhányságról van szó, azt hiszem, én szinte minden bizottsági ülésen (Dr. Gaudi-Nagy Tamás: Kubatov Gábor három éve beteg! - Az elnök csenget.) ott vagyok, hanem kifejezetten a célszerűség az oka, amit meggyőződésem szerint támogatni (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) lehet.
Felszólalások:  Előző  55  Következő    Ülésnap adatai