Készült: 2020.07.06.04:34:22 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

323. ülésnap (2013.11.12.), 36. felszólalás
Felszólaló Dr. Turi-Kovács Béla (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:27


Felszólalások:  Előző  36  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. TURI-KOVÁCS BÉLA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Világítás, útépítés, tanyamegvilágítás, csupa remek cél, nem vitás, és az sem vitás, hogy csupa alaptalanul előterjesztett módosító indítvány. Ezek olyan módosító indítványok, amelyeknél maguk, akik előterjesztették, pontosan tudják, hogy amit előterjesztettek, azok nemcsak hogy nem teljesíthetők, hanem kifejezetten a költségvetés szétfeszítéséről szólnak. (Gőgös Zoltán: 2009-ben lehetett volna?)

(10.10)

Arról szólnak ezek a módosító indítványok, hogy kíséreljük meg, ha másként nem, próbáljuk meg azt a hiánycélt, amely hiánycélt tartani kíván a kormány, akár apránként is lehetetlenné tenni.

De a tanyavilágításról szeretnék egy külön mondatot azért elmondani, hiszen ezért kértem szót. Ahhoz tényleg kell egyfajta nagy orca - hogy finoman fogalmazzak -, hogy onnan jöjjön ez az indítvány, ahol ezért a körért hosszú időn keresztül, nyolc éven át semmit nem tettek. (Dr. Józsa István: Ez nem igaz!) Mi több, ha tettek valamit, akkor inkább a tanyarombolás területén tettek valamit. Ha tettek valamit, akkor az a nyolc év arról szólt, hogy a tanyán élők élete nem könnyebb lett, hanem nehezebb lett (Tukacs István: Hogyne, persze! - Gőgös Zoltán: A vidékfejlesztési programban nagyon sok tanyasi...). Ezért azt gondolom, hogy kellő mértéktartással talán, ha már kerestek módosító indítványokat, azokat ott kellene megtalálni, ahol valami kis alapja ennek lehetne. Ezek az indítványok nem ilyenek.

Köszönöm a megtisztelő figyelmet.
Felszólalások:  Előző  36  Következő    Ülésnap adatai