Készült: 2020.07.10.19:41:45 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

312. ülésnap (2013.10.16.), 24. felszólalás
Felszólaló Dr. Turi-Kovács Béla (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:07


Felszólalások:  Előző  24  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. TURI-KOVÁCS BÉLA (Fidesz): Tisztelt Ház! Elnök úr intelmeit megfogadva igyekszem egy percben válaszolni arra, ami itt Schiffer képviselő úrtól elhangzott. Ha Schiffer képviselő úr jelen lett volna azokon a vitákon, vagy legalább a többségén, amelyek az alkotmányügyi bizottságban lefolytak, akkor nagyjából-egészében tudná, hogy mindvégig azt az álláspontot képviseltem, és itt is ugyanazt mondtam, hogy figyelembe kell venni azt, amit a bírósági szervezetektől kapunk. Figyelembe kell venni azokat az észrevételeket, amelyek használhatók és jók az ellenzék részéről, sőt elmentem odáig, hogy a vitákban a magam részéről új szempontokat is igyekeztem elővezetni; olyanokat, amelyek nem teljesen voltak összhangban az egyébként a kormány által előterjesztett javaslattal.

Ezért az a fajta, azt kell mondanom, kissé szemérmetlennek tűnő vádaskodás, amely szerint valamiféle Pecsovics-felszólalásra készültem volna a mai napon, a személyemben kénytelen vagyok nagyon határozottan visszautasítani. Ilyet tőlem képviselő úr még nem hallott, és valószínűleg a jövőben sem hall. Ma én azt mondtam, és tartom szigorúan, hogy ez egy jó törvény, igazolta a működését, igazolja mindaz a tény, még az ön felszólalásában is, amit itt ma hallottunk, de nem hiba nélküli. Nyilvánvalóan, mint minden törvény, ez is javítható. Nincs olyan törvény, amely hibátlan, és a büdös életben nem is lesz. Hibátlan törvények itt a földön nemigen születnek, ebből kifolyólag a hibák javítására mindig lehetőség van.

De ma nem erről szól a történet. Ma arról szól ez a történet, hogy megvizsgál valamit, meghallgat valamit, talán, hogy így pontosabb legyek, mert amit itt képviselő úr az előbb mondott volt, abban igaza van, inkább meghallgat valamit. E tekintetben pedig levonja a konzekvenciákat párhuzamosan, úgy, ahogy az igazságszolgáltatás is. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  24  Következő    Ülésnap adatai