Készült: 2021.05.18.15:26:13 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

226. ülésnap (2001.09.26.), 26. felszólalás
Felszólaló Czerván György (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó Mezőgazdasági bizottság
Felszólalás oka Ismerteti a bizottság véleményét
Videó/Felszólalás ideje 1:55


Felszólalások:  Előző  26  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

CZERVÁN GYÖRGY, a mezőgazdasági bizottság előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága 2001. szeptember 18-ai ülésén megtárgyalta a pénzügyeket szabályozó egyes jogszabályok módosításáról szóló T/5001. számú törvényjavaslatot. A törvényjavaslat a kormány eddig még meg nem valósított programjának végrehajtását szolgáló intézkedéseket tartalmaz, más jogszabályokkal való összhangot próbál teremteni, illetve az Európai Unióhoz történő csatlakozással kapcsolatos ütemezett módosításokat jeleníti meg.

A kormányprogramban központi helyen szerepelt és szerepel jelenleg is a családok támogatása, a lakáspiac élénkítése, a lakáshoz jutás lehetőségeinek növelése, a kis- és középvállalkozások kiemelt támogatása, a vidékfejlesztés. A kormányprogram végrehajtásaként elsősorban a személyi jövedelemadó törvényben jelennek meg változások a nyugdíj adómentessége, a lakáshoz jutás feltételeinek javítása érdekében, valamint az új lakás építéséhez, vásárlásához kapcsolódó adókedvezmény jelenik meg, továbbá a mezőgazdaságban dolgozók és a mezőgazdaságból élők számára nagy jelentőséggel bír a családi mezőgazdasági vállalkozások jövedelemtermelő képességének javítása; a föld koncentrációja érdekében a kistermelőkre vonatkozó kedvezményeket biztosítja a törvényjavaslat a családi mezőgazdasági vállalkozások számára.

Tisztelt Képviselőtársaim! A mezőgazdasági bizottság a törvényjavaslatot 13 igen szavazattal, 10 ellenszavazattal és 2 tartózkodással általános vitára ajánlotta és elfogadásra javasolja.

Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 
Felszólalások:  Előző  26  Következő    Ülésnap adatai