Készült: 2021.05.17.01:57:06 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

190. ülésnap (2001.03.05.), 94. felszólalás
Felszólaló Czerván György (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó Mezőgazdasági bizottság
Felszólalás oka Ismerteti a bizottság véleményét
Videó/Felszólalás ideje 1:26


Felszólalások:  Előző  94  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

CZERVÁN GYÖRGY, a mezőgazdasági bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Képviselőtársaim! Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága a Házszabálynak megfelelően a 2001. február 8-ai ülésén megtárgyalta a területfejlesztési támogatások és a decentralizáció elveiről, a kedvezményezett térségek besorolásának feltételrendszeréről szóló H/3462. számú országgyűlési határozati javaslatot.

A határozattervezet összhangban van a Széchenyi-terv eljárási rendjével és az agrártámogatási rendszerrel is. Lényeges eltérő vonása az említettekkel szemben, hogy differenciálni akar a támogatásokban, megkülönbözteti a keleti és a nyugati országrész közötti támogatási mértékeket és lehetőségeket. Nagyon kicsi az egész költségvetési forrásból az a pénz, amely alkalmas ilyen területi megkülönböztetésre, de a legfontosabb szándékokat, a versenyképességet az egyéb támogatásokhoz képest jelentősen elő tudja segíteni.

A mezőgazdasági bizottság az országgyűlési határozati javaslatot 16 igen szavazattal, 2 nem szavazattal és 3 tartózkodással általános vitára ajánlotta, és szorgalmazza a mielőbbi parlament általi elfogadását, hiszen a 2001. évi támogatási keret felhasználására enélkül nincs lehetőség.

Köszönöm szépen.

 
Felszólalások:  Előző  94  Következő    Ülésnap adatai