Készült: 2021.05.18.15:50:43 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

162. ülésnap (2000.09.29.), 79. felszólalás
Felszólaló Czerván György (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:26


Felszólalások:  Előző  79  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

CZERVÁN GYÖRGY (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Normál hozzászólásom keretében megismerhetik majd a véleményemet, illetve gyakorlatilag a Fidesz-frakció véleményét is, én most csak egy dologra szeretnék reagálni, amire Szabó József képviselőtársam is utalt, és a bizottsági ülésen is felmerült, tudniillik, hogy az előző kormányzat alatt is meg lehetett volna oldani ezt a problémát, ha meg lett volna az ehhez szükséges akarat, és a szükséges forrás elő lett volna teremtve.

Tudom, hogy erre az a válasz, ami a bizottságban is elhangzott, hogy volt egy állami támogatásos konstrukció, amely, ha jól emlékszem, 7,5 százalékos mértékig támogatta az üzletrészvásárlást, egy 50 százalékos korláttal, maximum a vételár 50 százaléka erejéig, tehát körülbelül 15 százalékos vételárra ösztönzött. A probléma azonban a következő: ez megoldotta ezt a helyzetet, ezt a kérdést? Nem oldotta meg. Ezért beszélünk most megint erről, és ezért kell beszélnünk most megint erről a kérdésről.

Az, hogy hogyan oldjuk meg, egy más dolog. Természetesen az ellenzéknek az a dolga, hogy kritizálja, de abban a stádiumban vagyunk, hogy a módosító javaslatokkal, bizottsági módosítókkal, kapcsolódó módosítókkal helyre tudjuk tenni ezt a kérdést, illetve el tudjuk oszlatni azokat az aggályokat, amelyek felmerültek több oldalról. Nekünk is vannak aggályaink, de én biztos vagyok benne, hogy ezeket a problémákat ki tudjuk szűrni majd, és a végén, amikor majd a zárószavazás lesz, azt mondhatjuk, hogy ezt a kérdést helyretettük.

Köszönöm szépen.

 
Felszólalások:  Előző  79  Következő    Ülésnap adatai