Készült: 2020.09.21.11:51:07 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

245. ülésnap (2001.11.30.), 54. felszólalás
Felszólaló Dr. Salamon László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:17


Felszólalások:  Előző  54  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SALAMON LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Először is azzal kezdeném, hogy bár Tóth András képviselő úr is támadó élű megjegyzést tett, de amit ő mond, az egészen más, mint amiről Bauer Tamás beszélt. Bauer képviselő úr inszinuált az imént; Tóth András képviselő úr pedig arról beszél, hogy egy kormányzáshoz hozzátapadnak óhatatlanul olyan elemek, amelyek egy kormánykoalíció munkáját népszerűsítik. Ez tényszerűen igaz. De nem volt még olyan kormány a világon, amelyik úgy tudott volna működni, hogy ehhez ne fűződött volna valamilyen megítélés. Ezt egy módon lehet elkerülni: ha a választások előtt hat hónappal beszüntetjük az állami szervek működését, mondjuk, a kormány működését is. (Dr. Kis Zoltán: Jaj! - Csige József: Ugyan már!)

Más oldalról úgy fogalmazhatnám meg ezt a kérdést, hogy a legjobb kampány a folyamatos, a választók érdekeit és az ország érdekeit szolgáló munka. (Közbeszólás a bal oldali padsorokból: Úgy van!) Ha a Fidesz kampányt folytat, akkor ilyen értelemben folyamatosan igyekszik legjobb lelkiismerete szerint kampányt folytatni, és folytatja négy év óta. Ezt nem vitatom, de azt hiszem, ez elkerülhetetlen, mert minden kormánymegjelenéshez hozzátapad.

De, hogy visszatérjek konkrétan a részletes vita tárgyához, a kétmillió forint biztosítása éppen ezért a kisebb pártok számára jelent több esélyt, mert a legnagyobb kormánypártnak és a legnagyobb ellenzéki pártnak pozíciójából eredően van meg az a lehetősége, hogy a médiában bizonyos fajta túlreprezentációt élvez, ami nincs meg a kisebb pártoknak. A kisebb pártoknak pontosan a nagyobb kampánykeret jelenthet ebben a különbségtételben valamilyen esélykompenzációs lehetőséget. Ez egy további ok a mellett, ami az eredeti javaslat elfogadása mellett szól, és Bauer (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.) képviselő úr és Hankó Faragó Miklós közös javaslatának elvetését indokolja. (Taps a Fidesz padsoraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  54  Következő    Ülésnap adatai