Készült: 2020.09.22.14:43:45 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

245. ülésnap (2001.11.30.), 46-50. felszólalás
Felszólaló Dr. Salamon László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:48


Felszólalások:  Előző  46 - 50  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SALAMON LÁSZLÓ (Fidesz): Elnézést, ez tévedés. Nem ügyrendi, kétperces.

 

ELNÖK: Kétpercesben? Ez esetben is öné a szó.

 

DR. SALAMON LÁSZLÓ (Fidesz): Akkor rossz gombot nyomtam.

 

ELNÖK: Semmi gond. Öné a szó, képviselő úr.

 

DR. SALAMON LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm, elnök asszony. Én eredetileg nem is kívántam ehhez a vitához hozzászólni. Bauer képviselő úr valóban az általános vitában is érintette ezt az utóbbi témakört, megtette ezt az észrevételét, és most is elhangzott. Az általános vitában nem tértem rá ki, de most nem tudom megállni, hogy egy közmondást ne idézzek: ki mint él, úgy ítél.

Azt, hogy olyan lehetőségek vannak, amelyekről ő beszél, és hogy azokat olyan formában lehetséges egyáltalán kihasználni, azok tudhatják igazán, akik egy választást végigharcoltak kormánypárti pozícióból. A Fidesznek erre még eddig nem volt módja, a Fidesz most fog először kormányzó koalíciós pozícióból küzdeni.

Azt javaslom egyébként, hogy a vitába ne vigyünk bele olyan elemeket, amelyek inszinuációkat, feltételezéseket tartalmaznak, mert ez nem viszi előre a vitát, hanem csak mélyíti az ellentéteket, és elmérgesítheti. Úgyhogy azt tanácsolnám a képviselő úrnak, hogy az ilyen természetű észrevételektől tartózkodjon, mert még egyszer mondom, akkor arra gondolok, hogy ezeket a képviselő úr a saját pártja tapasztalatából tudja, mert az SZDSZ-nek már volt módja kormánypárti pozícióból egy választást végigküzdeni.

Köszönöm.

 
Felszólalások:  Előző  46 - 50  Következő    Ülésnap adatai