Készült: 2020.09.21.18:27:44 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

241. ülésnap (2001.11.26.), 110. felszólalás
Felszólaló Dr. Salamon László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:21


Felszólalások:  Előző  110  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SALAMON LÁSZLÓ (Fidesz): Elnézést kérek, tisztelt képviselőtársaim, tényleg nem szerencsés dolog szavakon lovagolni, de azért ez elvi kérdés. Azt, ami történt, antidemokratikusnak minősíteni - és én fontosnak tartom, hogy erre reflektáljak -, ezt vissza kell hogy utasítsam!

A Ház törvényes működésének keretei között, a demokratikus, törvényes, alkotmányos szabályaink megtartása mellett került sor erre az előterjesztésre. Aki ezt antidemokratikusnak nevezi, az a demokrácia fogalmával nincs tisztában!

Ha korábban nem lett volna egy olyan széles körű megegyezés, amire Rubovszky képviselőtársam egyébként utalt, és amiről Fenyvessy képviselő úr vissza-visszatérően elfeledkezik, akkor legfeljebb arról lehetne beszélni, hogy itt a két legjelentősebb párt közös javaslatot terjesztett elő, amelybe őket nem vonták be, és ez nekik rosszulesik. Ezt én megértem, és ebben a megfogalmazásban nem találnék éppenséggel kivetnivalót, de ezt azért, mert netán egy előterjesztésbe minden pártot előzetesen ne vontak volna be, ezt nem tették meg, ezt ezért antidemokratikusnak minősíteni nem lehet. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 
Felszólalások:  Előző  110  Következő    Ülésnap adatai