Készült: 2020.09.21.18:54:05 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

241. ülésnap (2001.11.26.), 102. felszólalás
Felszólaló Dr. Salamon László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:39


Felszólalások:  Előző  102  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SALAMON LÁSZLÓ (Fidesz): Tisztelt Országgyűlés! Én most csak Fenyvessy képviselő úrnak arra az észrevételére szeretnék reflektálni, hogy nem volt egyeztetés a pártok között. Ez annyiban valóban igaz, hogy külön a hat párt nem ült le egy úgynevezett hatpárti egyeztetésre, de az alkotmányügyi bizottságban minden párt képviselve van, és mi azt gondoltuk, hogy az alkotmányügyi bizottság megfelelő fóruma lesz ennek az egyeztetésnek.

Sajnálattal kell emlékeztetnem arra a képviselő urat, hogy a képviselő úr nem volt ott az alkotmányügyi bizottság ülésén, tehát ezért nem volt igazán alkalma a bizottságnak erről a kérdésről véleményt mondania, és ezért alakult ki az a helyzet, hogy valóban Balczó képviselő úr az ügyrendi bizottság ülésén ott helyben találkozott a javaslattal. Vannak helyzetek, amikor a bizottsági kereteket is el kell fogadnunk egyfajta egyeztető fórumnak, hiszen a bizottságoknak a funkciója a parlament plenáris ülésének a tehermentesítése, és nagyon sok megállapodás, nagyon sok konszenzus a bizottságban jön létre. Részt kell venni a bizottság ülésein, és akkor nem áll elő olyan helyzet, hogy valaki úgymond a bizottság kereteiben történő egyeztetésből kimaradjon.

Így én végül is furcsállom, hogy a képviselő úr erre hivatkozik, és ezt így akarja beállítani. Ott kellett volna lenni az alkotmányügyi bizottság ülésén.

Köszönöm.

 

 

(18.20)

 
Felszólalások:  Előző  102  Következő    Ülésnap adatai