Készült: 2019.12.11.06:50:23 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

166. ülésnap (2008.10.20.), 66-68. felszólalás
Felszólaló Dr. Kovács Zoltán (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka képviselő elutasítja a választ
Videó/Felszólalás ideje 1:14


Felszólalások:  Előző  66 - 68  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. KOVÁCS ZOLTÁN (Fidesz): Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Ön sem gondolja komolyan, amikor azt mondja, hogy a kormány nincs befolyással az energiaárak emelkedésére. Nyilván mindenki tudja, hogy komoly befolyással rendelkeznek e tekintetben.

Az pedig, ami az önhikit illeti, miniszter úr, ön ugyanúgy jól tudja, mint akik ehhez fordulnak, hogy 22 milliárd forint volt az igény, és mindösszesen 10-14 milliárd forint között adtak a korábbi években, a tavalyi esztendőben ez ennél kevesebb volt.

Az új költségvetésben pedig nincs megfelelő kompenzáció, amire rákérdeztem, hiszen mindösszesen az infláció 80 százalékával; nominálisan sem éri el azt a nagyságrendet, ami egyébként hiányzik az önkormányzati büdzséből.

Önök továbbra is az önkormányzatokon spórolnak, és természetesen feladatot látnak el az állam helyett, hiszen az oktatás, az egészségügy állami feladatok, így rögzíti az alkotmány is, más a feladatmegosztás e tekintetben. Viszont magukon nem spórolnak, emlékezzen vissza (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) a legutóbbi MSZP-s lakomára, ahol lazac és libamáj... (Az elnök kikapcsolja a mikrofonját.)

ELNÖK: Képviselő úr! Elfogadja-e a választ vagy sem?

DR. KOVÁCS ZOLTÁN (Fidesz): (Hangosítás nélkül:) Vizet prédikálnak, és bort isznak. Nem fogadom el a választ. (Taps a Fidesz padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  66 - 68  Következő    Ülésnap adatai