Készült: 2019.12.08.11:39:51 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

166. ülésnap (2008.10.20.), 249. felszólalás
Felszólaló Ékes József (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:33


Felszólalások:  Előző  249  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ÉKES JÓZSEF (Fidesz): Köszönöm, elnök úr, és tényleg nagyon röviden. Bókay Endre képviselőtársam, higgye el nekem, hogy ma már a távfűtési rendszer ott tart, hogy a lépcsőházi mérésig elment a távfűtés korszerűsítése.

Egyetlenegy dolog hiányzik, az a szabályozási, törvényi, fizetési feltételrendszer, amivel az állampolgárok biztonságban érzik magukat, hogy ha lakásonként egyedi mérésre térnek át, akkor nem keverednek-e olyan jogvitákba, mint amivel kapcsolatban ma jelen pillanatban hihetetlenül sok bírósági per van, hogy ha, mondjuk, egy tízemeletes épületben lakásonként egyedi mérés van - vagy adott esetben lépcsőházi mérés -, hogy számolják el egymás között.

A másik oldalon pedig, akik idáig is akartak beruházni, befektetni, azok amúgy is megtették a korszerűsítés területén. Nem azt mondom, hogy korszerűtlen ma Magyarországon a távfűtési rendszer, csak az a nagy helyzet, hogy nagyon sokan visszaélnek azzal a beruházási és egyedi lehetőséggel, kiszolgáltatottá teszik a települést, amikor tényleg olyan beruházásokat hajtanak végre, amivel rákényszerítik az önkormányzatokat.

Tessék megnézni a magyarországi városok közötti eltérő távfűtési díjak rendszerét. Van egy 1100 forint környékén, és van egy 4-5 ezer forint környékén, és azok általában mind gázmotorosok, képviselőtársaim, és nem más.
Felszólalások:  Előző  249  Következő    Ülésnap adatai