Készült: 2019.12.08.16:56:24 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

166. ülésnap (2008.10.20.), 241. felszólalás
Felszólaló Ékes József (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:50


Felszólalások:  Előző  241  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ÉKES JÓZSEF (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Én magam is azt javasolom az államtitkár úrnak, hogy vissza kellene vonni mindenképpen. Az ember úgy megborzan, amikor államtitkár úr szájából hallom, hogy versenyhelyzet. Egy távfűtés nem olyan, mint egy energiarendszer, hogy lehet vásárolni máshonnan is energiát, mert a távfűtésnek két pontja van, a betáplálási pont és a végpont. Tehát ha én változtatni akarok, vagy adott esetben versenyeztetni akarom, akkor levágom a volt termelőt és szolgáltatót, aztán odatelepítek majd egy másikat. Nincs versenyhelyzet! Távhőszolgáltatásnál, államtitkár úr, nincs versenyhelyzet, másik termelő és szolgáltató van.

(18.50)

Tehát a mostani árképzéseknél azért általában az önkormányzatok hatásköre volt a távhő-szolgáltatási árképzés. Mindannyian nagyon jól tudjuk, hogy általában nyomott árat alkalmaztak a távhőszolgáltatók, és megkíséreltek az önkormányzatok is nyomott áron a lakosság igényeinek megfelelni. De a mostani recesszió, gazdasági válság tekintetében sem ön nem tudja, és ahogy Szanyi Tibor is mondta, és ahogy Varga Mihály is mondta, nem tudni, hogy az a válság hova fog adott esetben a reálgazdaság területén fajulni, és nem tudni, hogy a termelőket és a szolgáltatókat milyen helyzetbe fogja ez hozni.

Ezért inkább vissza kellene vonni magát a törvényt, és adott esetben, legalább, mint ahogy a szociálisnál, ahogy önök mondják, hogy várunk szeptemberig, és majd meglátjuk, ebben az esetben is célszerűbb lenne inkább várni, mert nem tudni, hogy a reálgazdasági válság ezeket a termelőket, hőszolgáltatókat hogy fogja befolyásolni. (Taps a Fidesz és a KDNP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  241  Következő    Ülésnap adatai