Készült: 2019.12.09.06:33:10 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

166. ülésnap (2008.10.20.), 222. felszólalás
Felszólaló Dr. Áder János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka A részletes vita lezárása
Videó/Felszólalás ideje 3:46


Felszólalások:  Előző  222  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! A módosító javaslatokról várhatóan a következő ülésünkön határozunk.

Soron következik a villamos energiával összefüggő egyes kérdésekről szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az előterjesztést T/6443. számon, a bizottságok ajánlását pedig T/6443/14. számon kapták kézhez.

Indítványozom, hogy a részletes vitára két szakaszban kerüljön sor. Az első szakaszban az általános rendelkezések és a megállapodás megszűnéséhez kapcsolódó rendelkezések vitája szerepel az ajánlás 1-9. pontjai szerint, a második vitaszakaszban pedig a hivatal eljárási szabályait módosító rendelkezések, valamint a záró rendelkezéseket megváltoztató indítványok tárgyalása következik a 10-15. pontok alapján. Aki ezzel a javaslattal egyetért, kérem, hogy kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.)

Jól láthatóan a jelen lévők többsége ezt a javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Megnyitom az első vitaszakaszt. Ahogy az imént említettem, ez az ajánlás 1-9. pontjait foglalja magában. Kíván-e valaki felszólalni? (Nincs jelentkező.) Nem jelentkezett senki sem. A részletes vita első szakaszát lezárom.

Megnyitom a részletes vita második szakaszát az ajánlás 10-15. pontjai alapján. Kérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni. (Nincs jelentkező.) Nem jelentkezett senki sem. A vitának ezt a szakaszát és a vita egészét is lezárom.

Megkérdezem Keller László államtitkár urat, hogy a vitában korábban elhangzottakra - mert most nem hangzott el semmilyen észrevétel - most kíván válaszolni, vagy a határozathozatalt megelőzően. (Keller László: Később.) Később kíván válaszolni az államtitkár úr. A módosító javaslatokról e tekintetben is várhatóan a jövő heti ülésünkön fogunk dönteni.

Soron következik az utasok személyi poggyászában importált termékek általános forgalmiadó- és jövedékiadó-mentességéről szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az előterjesztést T/6289. számon, a bizottságok ajánlását pedig T/6289/4. számon kapták kézhez.

Indítványozom, hogy az ajánlásban szereplő két összefüggő indítványt egyszakaszos részletes vita keretében tárgyalja meg az Országgyűlés. Aki ezzel egyetért, kérem, hogy kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a javaslatot elfogadta.

Megnyitom a vitát az ajánlás 1. és 2. pontjaira. Kérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni. (Nincs jelentkező.) Nem jelentkezett senki sem.

Megkérdezem Keller László államtitkár urat, hogy az előző döntéséhez tartja-e magát ezúttal is, miszerint a határozathozatalt megelőzően kíván válaszolni a korábban elhangzottakra. (Keller László: Igen.) Igen. A módosító javaslatokról e törvényjavaslat esetében is várhatóan a következő ülésünkön döntünk.

Soron következik a távhőszolgáltatás versenyképesebbé tételéről szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az előterjesztést T/6308. számon, a bizottságok ajánlását pedig T/6308/29. számon kapták kézhez.

Indítványozom, hogy a részletes vitára két szakaszban kerüljön sor. Az első szakaszban az előterjesztés normaszövegét és a mellékletet tartalmazó indítványok szerepelnek az ajánlás 2-28. pontjai szerint, a második vitaszakaszban pedig a cím módosítását kezdeményező összesen egy ajánláspont vitájára kerül sor. Aki ezzel a javaslattal egyetért, kérem, hogy kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a javaslatot elfogadta.

Írásban egy képviselő jelezte felszólalási szándékát, méghozzá Bebes István képviselő úr, a Fidesz-frakcióból. Képviselő úr, öné a szó.
Felszólalások:  Előző  222  Következő    Ülésnap adatai