Készült: 2019.12.10.08:58:40 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

166. ülésnap (2008.10.20.), 220. felszólalás
Felszólaló Dr. Áder János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka A részletes vita lezárása
Videó/Felszólalás ideje 8:44


Felszólalások:  Előző  220  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Most a módosító javaslatról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az alkotmányügyi bizottság javaslatát az ajánlás 1. pontja szerint, amelyet az előterjesztő támogat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 208 igen szavazattal, 163 nem szavazat ellenében, 3 tartózkodás mellett elfogadta.

Most a zárószavazás következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/5883. számú törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 205 igen szavazattal (Taps az MSZP padsoraiban.), 163 nem szavazat ellenében, 5 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Arra figyelemmel, hogy a frakciók bizottsági tagcserékre nem tettek javaslatot, személyi döntésekre a mai napon nem kerül sor. Határozathozatalunk végére értünk, és mielőtt folytatnánk a munkát a különböző javaslatok vitájával, 2 perc technikai szünetet tartunk. (Rövid szünet.)

Tisztelt Országgyűlés! Azt gondolom, kellő időt biztosítottam arra, hogy mindazok, akik fontosabb közfeladat ellátása okán nem vesznek már részt a további munkában, elhagyják a termet. Akik viszont maradnak, hadd kérjem meg arra, hogy üljenek le, hogy folytatni tudjuk a vitát. Van még öt napirendi pont, ezek tárgyalását kellene elvégeznünk a nap hátralevő részében.

Soron következik az Európai Unió tagállamaival folytatott bűnügyi együttműködésről szóló 2003. évi CXXX. törvény és a hozzá kapcsolódó más törvények módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája.

(18.20)

Az előterjesztést T/6375. számon, a bizottságok ajánlásait pedig T/6375/3. számon kapták kézhez.

Megnyitom a vitát az ajánlás 1. pontjára. Kérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni hatperces időkeretben. (Nincs jelentkező.) Nem jelentkezett senki sem, írásban sem jelentkezett senki.

Miután hozzászóló nincs, Avarkeszi Dezső államtitkár úr viszont szeretne szólni - erre természetesen lehetősége van -, megadom a szót Avarkeszi Dezső államtitkár úrnak.
Felszólalások:  Előző  220  Következő    Ülésnap adatai