Készült: 2019.12.09.11:22:53 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

166. ülésnap (2008.10.20.), 191. felszólalás
Felszólaló Jakab István (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:10


Felszólalások:  Előző  191  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

JAKAB ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Magda Sándor képviselőtársam megszólított. Kedves Magda Sándor Képviselő Úr! A Magyar Köztársaság földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztere részt vett a Magosz elnökségi és választmányi ülésén. Világosan kértem minden vezetőtársamat, szíveskedjen felállni és közölni, hogy ő elfogadja-e ezt az őrült törvénytervezetet. Határozottan elutasította mindenki, nem véletlenül.

Tisztelt Képviselőtársaim! Az Európai Unió nem véletlenül járult hozzá ahhoz, és nem véletlenül nem javasolja a velünk együtt belépett uniós tagországoknak, hogy várjanak 2013-ig. Rendezetlen birtokviszonyok vannak. Nincs történelmileg kialakult birtokszerkezet, nincs történelmileg kialakult bérleti rendszer. Önök most kettős földárrendszert, kettős földbérletidíj-rendszert alakítanak ki. Önök gyakorlatilag a rendezetlen birtokviszonyok alapján történelmi bázist határoznak meg, okiratba foglalt vagyont osztogatnak, vagyoni értékű jogot határoznak meg. Önök megvonják azt a lehetőséget, hogy a támogatás ahhoz kerüljön, aki a földet műveli.

Önök korábban egyszerűen azt mondták, hogy a művelőt illeti meg a támogatás. Miért nem teszik ezt lehetővé? Miért utasították el azt, hogy ez legalább a módosító indítványoknál kezelve legyen?

Nem, uraim, önök egészen más, egy egészen más elképzelés alapján dolgoznak! Tizenöt jogszabály határozza majd meg, hogyan működik a rendszer. Önök egy biankó törvényt akarnak velünk elfogadtatni. Ez az, amit mi visszautasítunk, és kérem, nem késő, a válság közepette van hivatkozási alapjuk: vonják vissza!

Köszönöm. (Taps a Fidesz és a KDNP padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  191  Következő    Ülésnap adatai