Készült: 2019.12.16.09:04:01 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

166. ülésnap (2008.10.20.), 187. felszólalás
Felszólaló Bagi Béla (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:34


Felszólalások:  Előző  187  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BAGI BÉLA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Ha valaki azt gondolná, hogy ez a törvény az agrárium belügye, óriásit téved. Ez sokkal nagyobb jelentőségű ügy. Szó esett már arról, hogy 1,8 millió, földjét bérbe adó emberről van szó.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Ezt a törvényt akkor sem lenne szabad megszavazni, ha az ország nem lenne olyan anyagi állapotban, mint ahova a tisztelt kormánypárt volt szerencsés juttatni. Ez akkor is mélyen igazságtalan, és meggyőződésünk szerint alkotmányellenes is.

Gondoltak-e már önök arra, hogy hogyan néznek a társadalom, az adófizetők szemébe, amikor teljesen fölösleges költségbe verik most őket? Ennek a törvénynek a bevezetését semmi sem indokolja. Semmi sem indokolja a 180 gazdasági társaság érdekein kívül. Nincsenek külső körülmények. Kérem önöket, hogy vonják vissza, ha úgy tetszik, a saját érdekükben is, mert a választópolgáraikkal nem fognak tudni elszámolni. Milyen alapon kérnek a megszorító intézkedéseikhez támogatást, amikor pazarolnak és fölöslegesen terhelik a költségvetést?

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  187  Következő    Ülésnap adatai