Készült: 2021.11.28.21:05:52 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

105. ülésnap, 172. felszólalás
Felszólaló Mandur László (MSZP)
Felszólalás oka Részletes vitára bocsátás
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 3:51

Felszólalások:  <<  172  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Kérem a képviselő hölgyeket és urakat, hogy foglalják el a helyüket, mert határozathozatallal folytatjuk a munkánkat. Aki esetleg nem tette meg, a képviselői kártyáját helyezze el a kártyaolvasó berendezésben, hogy a szavazásnál ne legyen ebből probléma.

Tisztelt Országgyűlés! Most a 2004. évi költségvetési törvényjavaslat részletes vitára bocsátásáról fogunk dönteni. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, részletes vitára bocsátja-e a Magyar Köztársaság 2004. évi költségvetéséről és az államháztartás hároméves kereteiről szóló T/5601. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kihirdetem az eredményt: az Országgyűlés 270 igen szavazattal, 6 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett részletes vitára bocsátotta az előterjesztést.

Kérdezem, hogy kinek a szavazógépe nem működik. (Jelzésre:) Szabó Zoltán, Béki Gabriella, Wekler Ferenc - ez három eddig. (Jelzésre:) Balsay István, Gógl Árpád. Hogyan szavaztak a képviselő urak? Aki igennel szavazott, és nem működött a gépe, kézfelemeléssel jelezze! (Jelzésre:) Hat. Köszönöm szépen. Aki nemmel szavazott, volt-e ilyen? (Nincs ilyen jelzés.) Nem. Tartózkodás volt-e? (Nincs ilyen jelzés.) Nem. Akkor kérem, hogy ennek megfelelően módosítsák a jegyzőkönyvet az eredménykijelző táblához képest.

Tisztelt Országgyűlés! Most sürgős tárgyalásba vételi kérelemről fogunk határozni. A kormány öt benyújtott előterjesztés kapcsán kérte, hogy az Országgyűlés azonnal vegye sürgős tárgyalásba.

Megkérdezem az előterjesztőt, hogy kívánja-e indokolni a közbeszerzésekről szóló T/6314. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét. (Nincs ilyen jelzés.) Úgy látom, hogy nem.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a közbeszerzésekről szóló T/6314. számú törvényjavaslatot.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a törvényjavaslatot 293 igen szavazattal, 3 nem ellenében, 11 tartózkodás mellett sürgős tárgyalásba vette.

Tisztelt Országgyűlés! Megkérdezem az előterjesztőt, hogy kívánja-e indokolni a sportról szóló T/6326. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét. (Nincs ilyen jelzés.) Úgy látom, hogy nem.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, sürgős tárgyalásba veszi-e a sportról szóló T/6326. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a törvényjavaslatot 192 igen szavazattal, 126 nem ellenében, tartózkodás nélkül sürgős tárgyalásba vette.

Tisztelt Országgyűlés! Kérdezem az előterjesztőt, hogy kívánja-e indokolni a Magyar Köztársaság gyorsforgalmi közúthálózatának fejlesztéséről szóló T/6334. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásba vételét. (Jelzésre:) Úgy látom, hogy igen. Kérem, hogy gombnyomással jelezze, államtitkár úr! (Megtörténik.) Parancsoljon, öné a szó. (Folyamatos zaj.)

Felszólalások:  <<  172  >>    Ülésnap adatai