Készült: 2020.09.26.20:34:09 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

264. ülésnap (2017.12.04.), 150. felszólalás
Felszólaló Dr. Kovács József (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:58


Felszólalások:  Előző  150  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. KOVÁCS JÓZSEF (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! A Fidesz-KDNP politikája jól tükrözi, hogy elkötelezettek vagyunk mind a betegellátás színvonalának emelésében, mind az egészségügyi dolgozók munkakörülményeinek és anyagi megbecsülésének javításában is.

Sajnálatosan azt is el kell mondanunk, hogy a szocialisták a kormányzásuk alatt az egészségügyből kivontak 400 milliárd forintot. Azt is el kell mondani, hogy volt olyan időszak Magyarországon, amikor az összeomlás fenyegette magát a mentésellátást is. 2008 és 2010 között nem került sor új mentőautó megrendelésére, sőt gyakorlatilag érdemi előkészület sem történt erre vonatkozóan. Mindezeknek köszönhetően a mentőgépkocsipark elöregedett, a gépjárművek nagy része rossz állapotban volt, veszélybe sodorta a biztonságos működést.

2010-ben a fenti helyzettel kellett szembesülnünk, de a Fidesz-KDNP politikájának köszönhetően a rendszerváltás óta a legnagyobb fejlesztés, mintegy 500 milliárd forintos fejlesztés indulhatott el. Elmondhatjuk, hogy az elmúlt években minden idők egyik legnagyobb fejlesztése valósult meg az OMSZ-nál is, sor került új gépek, műszerek beszerzésére, men­tésirányítás átszervezésére, új mentőállomások kiépítésére, új mentőautók vásárlására. A fenti intézkedéseknek köszönhetően a magyar mentőszolgálat végre egyre korszerűbb és méltóbb körülmények között láthatja el munkáját, és a fejlesztésekkel elérhető, hogy a mentők kiérkezéséig rövidebb legyen az idő.

A Fidesz-KDNP mindig kiemelten kezelte az egészségügyi dolgozók humánerőforrás-kérdését is. Az elmúlt öt évben az ország gazdasági teljesítőképességének figyelembevételével mindent megtettünk, hogy javítsuk az egészségügyi dolgozók, így a mentőszolgálatnál dolgozók bérét is.

Tisztelt Államtitkár Úr! Hogyan alakul a mentőszolgálat jövője?
Felszólalások:  Előző  150  Következő    Ülésnap adatai