Készült: 2020.02.21.11:01:43 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

166. ülésnap (2008.10.20.), 235. felszólalás
Felszólaló Bebes István (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:10


Felszólalások:  Előző  235  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BEBES ISTVÁN (Fidesz): Csak egy reakció Keller László államtitkár úrnak. Én azt gondolom, itt az hangzott el, hogy a kormány az emberek oldalán áll. Nos, én azt gondolom, ha az emberek oldalán állna a kormány, akkor önöknek meg kellene hallgatni a véleményünket, ami az áfa mértékének a csökkentéséről szól, 20 százalékról 5 százalékra, mert én azt gondolom, ez az, ami az embereket szolgálja, ebben az esetben van lehetőségük arra az embereknek, hogy többek között kevesebbet kelljen fizetniük a távhőért.

A másik dolog, amit államtitkár úr említett, az árképzés folyamata és menete, hogy az milyen gyorsan hajtható végre. Ma már negyedéves gázárváltozások vannak, ami annyit jelent, hogy ha hosszú ideig fut át egy ilyen döntés, az okozhat problémát a távhőszolgáltató vállalatoknak. Most ne beszéljünk itt a privatizált vagy éppenséggel magántulajdonban levő távhőszolgáltatókról. Mi szándékosan és folyamatosan próbáljuk meg mondani, hogy itt nemcsak olyanok vannak, hanem önkormányzati tulajdonban levő távhőszolgáltatók is, amelyek esetében többek között amilyen döntést megfogalmaz az a távhőszolgáltató vállalat, logikusan és jogosan az önkormányzatok részéről, amelyek közel állnak az emberekhez, próbálnak meg olyan javaslatot tenni, ami egy picit mérsékelni tudja az ebben levő dolgokat.

Ha a döntések ilyen lassan mennek végbe, akkor bizony veszteségek keletkezhetnek ezeknél a távhőszolgáltatóknál, és bizony, ha gyorsabban szeretnék ezt elérni, tisztelt államtitkár úr, akkor fel kellene venni többek között a MEH-be 20-30 szakembert, aminek a gyors átfutására szerintem remény nincsen.

Köszönöm figyelmüket.
Felszólalások:  Előző  235  Következő    Ülésnap adatai