Készült: 2021.05.08.08:37:08 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

285. ülésnap (2006.02.06.), 90. felszólalás
Felszólaló Csizmár Gábor (MSZP)
Beosztás foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 2:17


Felszólalások:  Előző  90  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

CSIZMÁR GÁBOR foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! Úgy tűnik, hogy ön csak kérdez, de nem hallja meg a választ. Egy héttel ezelőtt ugyanezekre a kérdésekre egy kivétellel már válaszoltam; el fogom mondani még egyszer, most először a kivételről.

A közigazgatási államtitkár úr semmilyen adat közlését nem tiltotta meg. Olyannyira nem, hogy önök a Foglalkoztatási Hivatal adataiból gyártják a hamis plakátjaikat és reklámjaikat, teljesen kifordítva azok valóságtartalmát. Ellenben, ha érdekli, képviselő asszony, 2000. január 27-én Mohos László gazdasági minisztériumi helyettes államtitkár, amikor az önök kormánya működött, ő viszont követett el olyat, hogy adatletiltás, mert a megyei munkaügyi központi igazgatóknak azt mondta - az emlékeztetőből idézem -: "A Statisztikai Hivatal által közzétett adatokra fogunk hagyatkozni, és egy évig hivatalosan a munkaügyi szervezet nem tesz közzé rátával kapcsolatos adatokat" - mondta Mohos László helyettes államtitkár 2000. január 27-én. Ezzel ellentétben Héthy közigazgatási államtitkár úr pont arra kérte a megyei munkaügyi központok igazgatóit, hogy további adatokat is tegyen közzé, tegyen nyilvánossá a megyei munkaügyi szervezet azért, hogy pontosan lehessen látni a munkaerő-piaci folyamatokat.

Ami pedig a másik kérdését illeti, a miniszterelnök úr elmondta napirend előtt - úgy látszik, nem figyelt oda, elmondom még egyszer -: 350 ezer új munkahely jött létre eddig a kormányzati ciklus alatt, és 76 ezer emberrel több dolgozik, mint amennyi dolgozott a Fidesz-kormány utolsó negyedéve alatt. Hogyan lehetséges az, hogy 76 ezer emberrel több dolgozik, 73 ezerrel több keres állást úgy, hogy mind a kettőnek a forrása az inaktívak köréből származik? Ezért nem igaz az az állítása, hogy 60 ezer embernek szűnt meg a munkahelye az elmúlt másfél esztendőben; az elmúlt esztendőben is bővült a foglalkoztatás Magyarországon, csak meg kéne nézni a KSH adatait. (Taps a kormánypárti oldalon.)
Felszólalások:  Előző  90  Következő    Ülésnap adatai