Készült: 2021.05.10.23:04:23 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

285. ülésnap (2006.02.06.), 37. felszólalás
Felszólaló Dr. Szili Katalin (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka általános vita lezárva
Videó/Felszólalás ideje 3:11


Felszólalások:  Előző  37  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm szépen, bizottsági elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Most határozathozatalunk következik. A frakciók házbizottsági álláspontjának megfelelően most a H/19195. számú országgyűlési határozati javaslatról egy szavazással döntünk.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény 23. §-ának (4) bekezdése alapján az Országgyűlés megválasztja-e az Országos Választási Bizottság tagjának dr. Fazekas Mariannát, dr. Halmai Gábort, dr. Molnár Miklóst, dr. Ivancsics Imrét és dr. Szigeti Pétert, póttagjának pedig dr. Tóth Károlyt és dr. Beregi Zoltánt. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 326 igen szavazattal, 1 nem ellenében és 1 tartózkodás mellett az Országos Választási Bizottság tagjait és póttagjait megválasztotta. (Taps.)

Tisztelt Képviselőtársaim! Engedjék meg, hogy az Országgyűlés és a magam nevében is a leköszönő Országos Választási Bizottság minden tagjának és dr. Ficzere Lajos elnök úrnak megköszönjem az eddig végzett munkáját. Köszönjük. (Taps a kormánypárti padsorokból. - Szórványos taps az ellenzék soraiból.)

A megválasztott országos választási bizottsági tagoknak és póttagoknak pedig felelősségteljes munkájukhoz sikereket és eredményeket kívánok.

Tisztelt Országgyűlés! A választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény 28. § (1) bekezdése szerint a választás után az Országos Választási Bizottság tagjai az Országgyűlés elnöke előtt esküt tesznek.

Tisztelt Képviselőtársaim! Most 15 óra 2 perc van, áttérünk az interpellációk, azonnali kérdések és kérdések tárgyalására.

Tisztelt Képviselőtársaim! Bebes István, a Fidesz képviselője, interpellációt nyújtott be a gazdasági és közlekedési miniszterhez: "A hazug embert előbb utolérik, mint a sánta kutyát; avagy miért csapják be az őriszentpéteri elbocsátott cipőgyári munkásokat?" címmel. Az interpellációra a miniszterelnök úr megbízásából a téma szerint feladat- és hatáskörrel rendelkező Csizmár Gábor foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter úr fog válaszolni.

Bebes István képviselő urat illeti a szó. Képviselő úr!
Felszólalások:  Előző  37  Következő    Ülésnap adatai