Készült: 2021.05.07.08:56:40 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

285. ülésnap (2006.02.06.), 209. felszólalás
Felszólaló Dr. Világosi Gábor (SZDSZ)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Részletes vitára bocsátás
Videó/Felszólalás ideje 2:22


Felszólalások:  Előző  209  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm, miniszter asszony. Most a képviselői felszólalásokra kerül sor, de jelentkezőt nem látok, így az általános vitát lezárom.

S mivel a törvényjavaslatokhoz módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor, most ezek elfogadásáról kell döntenünk.

Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatban bárkinek észrevétele. (Nincs jelentkező.) Nincs, így a határozathozatalok következnek.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/18816. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az előterjesztést 316 igen szavazattal, 1 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/18817. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az előterjesztést 314 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett elfogadta.

Most indítványozom a tisztelt Országgyűlésnek, hogy a T/18817. számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. (Sic!) Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az előterjesztést 309 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett részletes vitára bocsátotta, magára a részletes vitára pedig a jövő heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a polgárőrségről szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala. Az előterjesztést T/18628. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/18628/30. és 32. számokon kapták kézhez.

Emlékeztetem önöket, hogy az előterjesztői zárszó már elhangzott, így most a határozathozatal következik. Ennek során nem döntünk az ajánlás 12. pontjáról, mert azt előterjesztője visszavonta.

Felkérem a jegyző urat, ismertesse azokat a módosító javaslatokat, amelyeket az előterjesztő támogat.
Felszólalások:  Előző  209  Következő    Ülésnap adatai