Készült: 2020.06.03.16:10:53 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

80. ülésnap, 31. felszólalás
Felszólaló Dr. Wekler Ferenc (SZDSZ)
Felszólalás oka Határozathozatal módosítókról
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 26:05

Felszólalások:  <<  31  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Felhívom a figyelmüket arra, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 39., 53., 56., 72., 78. pontjaiban lévő javaslatok elfogadását.

Most a támogatott módosító javaslatokról határoz az Országgyűlés. Felhívom a figyelmüket arra, hogy a kiegészítő ajánlás 32. pontjának elfogadásához a jelen lévő képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges, ezért erről külön határozunk.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatok közül a kiegészítő ajánlás 32. pontját. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyűlés 308 igen szavazattal elfogadta a javaslatot.

(Jelzésekre:)

Több képviselőtársunk jelezte, hogy nem működik a szavazógépe. Kérdezem, hogy a kártyákat bedugták-e a képviselőtársak. (Jelzésre:) Be. Kérem, a gépeket ellenőrizzék végig, hogy működjenek. Szanyi Tibor jelentkezett, Páva Zoltán jelentkezett… A másik oldalról is többen jelezték: Fehérvári, Rákos, tehát kérem, hogy az összes gépet ellenőrizzék le.

Tisztelt Országgyűlés! Most az előterjesztő által támogatott további módosító javaslatokról határozunk.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak, az egyszerű többség szabályai szerint! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 317 igen, 3 nem szavazattal, 1 tartózkodással elfogadta a javaslatokat.

Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet.

Az 1. pontban Kovács Zoltán az 1. § (6) bekezdés kiegészítését kezdeményezi. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 139 igen, 181 nem szavazattal, 1 tartózkodással elutasította a javaslatot.

Az ajánlás 2. és a kiegészítő ajánlás 1. pontjában alternatíva található a törvényjavaslat 3. §-ában a törvény 7. § (1) bekezdés módosítására.

Először Kovács Zoltán javaslatát teszem fel szavazásra az ajánlás 2. pontja szerint. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 135 igen, 187 nem szavazattal elutasította a javaslatot.

 

 

(10.40)

 

Most Kontrát Károly javaslatát teszem fel szavazásra a kiegészítő ajánlás 1. pontja szerint. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 135 igen szavazattal, 186 nem ellenében elutasította.

Az ajánlás 9. pontjában Kovács Zoltán és Mikes Éva a törvényjavaslat 22. §-ában a törvény 44. § (1) bekezdésének módosítását kezdeményezik. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 133 igen szavazattal, 187 nem ellenében elutasította.

A 10. pontban Kovács Zoltán szövegpontosítást kezdeményez. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 132 igen szavazattal, 186 nem ellenében elutasította.

A kiegészítő ajánlás 5. pontjában Mester László a törvényjavaslat 23. §-át egy új bekezdéssel kívánja kiegészíteni. Az indítványt a képviselő visszavonta, majd újra előterjesztette. Az önkormányzati bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 314 igen szavazattal, 4 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta a javaslatot.

Az ajánlás 14. pontjában Kovács Zoltán a törvényjavaslat 27. §-át egy új bekezdéssel egészíti ki. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 124 igen szavazattal, 198 nem ellenében elutasította.

A kiegészítő ajánlás 7. pontjában Bóka István a törvényjavaslat 30. §-ában a törvény módosítását javasolja. Az önkormányzati bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 135 igen szavazattal, 187 nem ellenében elutasította.

Az ajánlás 21. pontjában Ivanics István a törvényjavaslat 33. § (1) bekezdésében a törvény 72. § (1) bekezdésének módosítását javasolja. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 133 igen szavazattal, 187 nem ellenében elutasította.

A 36. pontban Kovács Zoltán és Kontrát Károly szövegpontosítást kezdeményez. A nemzetbiztonsági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 133 igen szavazattal, 187 nem ellenében elutasította.

A 38. pontban Simicskó István és mások javasolnak módosítást. A nemzetbiztonsági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 134 igen szavazattal, 187 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elutasította.

A 42. pontban Karsai Péter és mások a törvényjavaslat 49. §-ában a törvény 94. § a) pontja elhagyását kezdeményezik. Felhívom figyelmüket, hogy a javaslat elfogadása kizárja a 43. pontot. A nemzetbiztonsági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 21 igen szavazattal, 301 nem ellenében, 1 tartózkodással elutasította.

Simicskó István és Dobó László javaslatát teszem fel szavazásra a 43. pont szerint. A nemzetbiztonsági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 131 igen szavazattal, 190 nem ellenében elutasította.

A 45. pontban Karsai Péter és mások javaslata a 101. § (4) bekezdésének módosítását javasolja. A nemzetbiztonsági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 137 igen szavazattal, 188 nem ellenében elutasította.

A 47. pontban Kovács Zoltán és Kontrát Károly javasol módosítást. Felhívom figyelmüket, hogy a javaslat elfogadása kizárja a kiegészítő ajánlás 19. és 20. pontjainak elfogadását. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 136 igen szavazattal, 189 ellenében elutasította.

Most Bóka István javaslata következik a 19. és 20. pontok szerint. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 137 igen szavazattal, 187 ellenében elutasította.

Az ajánlás 49. pontjában Kovács Zoltán és Kontrát Károly a 104. § módosítását kezdeményezi. A nemzetbiztonsági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 136 igen szavazattal, 188 nem ellenében elutasította.

Az 50. pontban Simicskó István és mások a szolgálati törvény 104. § (7) bekezdésének elhagyását kezdeményezik. A nemzetbiztonsági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 135 igen szavazattal, 188 nem ellenében elutasította.

Az ajánlás 51. pontjában Kovács Zoltán és Kontrát Károly a 115/A. § (2) bekezdésének módosítását kezdeményezik. A nemzetbiztonsági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 137 igen szavazattal, 188 nem ellenében elutasította.

Az ajánlás 54. pontjában Simicskó István és mások a 115/A. § kiegészítését kezdeményezik. A nemzetbiztonsági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 137 igen szavazattal, 185 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elutasította.

Az 59. pontban Karsai Péter és mások a szolgálati törvény módosítását kezdeményezik. A nemzetbiztonsági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 27 igen szavazattal, 293 nem ellenében elutasította.

A 61. pontban Simicskó István és mások a törvényjavaslat 256/A. §-ának módosítását kezdeményezik. A nemzetbiztonsági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 139 igen szavazattal, 186 nem ellenében elutasította.

A 62. pontban Kovács Zoltán és Kontrát Károly a szolgálati törvény módosítását javasolják. A nemzetbiztonsági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 134 igen szavazattal, 189 nem ellenében elutasította.

Az ajánlás 63. és 64. pontjaiban Bernáth Ildikó, valamint Karsai Péter és Csampa Zsolt a törvényjavaslat 52/A. §-át egy új bekezdéssel egészítik ki. A nemzetbiztonsági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 137 igen szavazattal, 191 nem ellenében elutasította.

 

(10.50)

 

A 65. pontban Karsai Péter és Csampa Zsolt, valamint Bernáth Ildikó a jogállási törvény módosítását javasolják. A nemzetbiztonsági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 138 igen, 192 nem szavazattal elutasította a javaslatot.

A 66. pontban Németh Zsolt és mások szintén a jogállási törvényt kívánják módosítani. A nemzetbiztonsági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 139 igen, 193 nem szavazattal elutasította a javaslatot.

A 67. pontban Simicskó István és Nyitray András a jogállási törvényt kívánják megváltoztatni. A bizottságok nem támogatják a javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 139 igen, 191 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett elutasította a javaslatot.

A 68. pontban Simicskó István és mások a törvényjavaslat 101. §-ának elhagyását kezdeményezik. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 137 igen, 190 nem szavazattal elutasította a javaslatot.

A 70. pontban Bernáth Ildikó a jogállási törvényt kívánja módosítani. Felhívom figyelmüket, hogy a javaslat elfogadása kizárja a 71. pontot. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 138 igen, 194 nem szavazattal elutasította a javaslatot.

A 71. pontban Karsai Péter és mások javaslata következik. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 138 igen, 192 nem szavazattal elutasította a javaslatot.

A 74. pontban Simicskó István és Szabó Ferenc a jogállási törvényben szövegpontosítást javasol. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 137 igen, 191 nem szavazattal elutasította a javaslatot.

Az ajánlás 75. pontjában Karsai Péter és mások a jogállási törvényt kívánják módosítani. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 136 igen, 192 nem szavazattal elutasította a javaslatot.

A kiegészítő ajánlás 30. pontjában Mécs Imre és Világosi Gábor egy új paragrafussal kívánják kiegészíteni a javaslatot. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 35 igen, 292 nem szavazattal, 2 tartózkodással elutasította a javaslatot.

Az ajánlás 77. és a kiegészítő ajánlás 31. pontja, továbbá az ajánlás 94. pontja alternatívát tartalmaz a törvényjavaslat új paragrafussal történő kiegészítésére.

Először Bernáth Ildikó javaslata következik a 77. pont szerint. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 138 igen, 191 nem szavazattal elutasította a javaslatot.

Mécs Imre 31. pont szerinti javaslata következik. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 33 igen, 294 nem szavazattal, 3 tartózkodással elutasította a javaslatot.

Most Karsai Péter és Csampa Zsolt javaslata következik a 94. pont szerint. A bizottságok ezt sem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 136 igen, 192 nem szavazattal elutasította a javaslatot.

A 79. pontban Simicskó István és Ágota Gábor a törvényjavaslat 126. §-ának elhagyását javasolják. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 134 igen, 191 nem szavazattal, 1 tartózkodással elutasította a javaslatot.

Az ajánlás 83. pontjában Karsai Péter és mások a hatályba léptető rendelkezést módosítanák. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 137 igen, 189 nem szavazattal elutasította a javaslatot.

Az ajánlás 88. és 89. pontjaiban Kovács Zoltán és Kontrát Károly, valamint Mikes Éva a törvényjavaslat 129. §-át új bekezdéssel egészítenék ki.

Először Kovács Zoltán és Kontrát Károly javaslata következik a 88. pont szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 140 igen, 192 nem szavazattal elutasította a javaslatot.

Most Mikes Éva javaslata következik a 89. pont szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 141 igen, 191 nem szavazattal elutasította a javaslatot.

A kiegészítő ajánlás 39. pontjában Papp József és Csabai Lászlóné a törvényjavaslat 129. §-át egészítenék ki. A foglalkoztatási és rendészeti bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 13 igen, 317 nem szavazattal, 1 tartózkodással elutasította a javaslatot.

A 93. pontban Karsai Péter és mások javaslata következik. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 136 igen, 196 nem szavazattal elutasította a javaslatot.

Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan javaslatról, amiről kellett volna, de nem szavaztunk. (Nincs jelentkezés.) Nem látok jelentkezőt.

Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra következő ülésünkön kerül sor.

 

Tisztelt Országgyűlés! Most részletes vitára bocsátásokról határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy részletes vitára bocsátja-e a természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény módosításáról szóló T/4138. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 324 igen, 8 nem szavazattal, 1 tartózkodással részletes vitára bocsátotta a javaslatot.

 

Arra figyelemmel, hogy az illetékről szóló 1990. évi XCIII. törvény módosításáról szóló T/4102. számú törvényjavaslathoz módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor.

Ezután kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy részletes vitára bocsátja-e a közszolgálati média-részvénytársaságok alaptőke-emelésére szolgáló költségvetési célelőirányzat elosztásáról szóló H/4249. számú országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 196 igen, 140 nem szavazattal részletes vitára bocsátotta a javaslatot.

 

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy részletes vitára bocsátja-e a szomszédos államokban élő magyarokról szóló 2001. évi LXII. törvény módosításáról szóló T/4144. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 194 igen, 1 nem szavazattal részletes vitára bocsátotta a javaslatot.

 

(11.00)

 

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, részletes vitára bocsátja-e a paksi atomerőműben történt súlyos üzemzavar körülményeinek és annak elhárítására tett intézkedéseknek, valamint a kieső villamos energia pótlási lehetőségeinek megvizsgálására című H/3996. számú országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 331 igen, 5 nem szavazattal részletes vitára bocsátja a javaslatot.

 

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, részletes vitára bocsátja-e az egészségügyi közszolgáltatások nyújtásáról, valamint az orvosi tevékenység végzési formáiról szóló 2001. évi CVII. törvény hatályon kívül helyezéséről szóló T/4271. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 195 igen, 141 nem szavazattal részletes vitára bocsátotta a javaslatot.

 

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat határozathozatala. Göndör István, Eörsi Mátyás, Tállai András és Horváth Balázs képviselők önálló indítványát T/4102. számon kapták kézhez. Mivel az előterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor. Most az előterjesztés elfogadásáról döntünk. Van-e ezzel kapcsolatban valakinek észrevétele? (Senki sem jelentkezik.) Jelentkezőt nem látok.

Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e az illetékekről szóló '90. évi XCIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 335 igen szavazattal elfogadta a javaslatot.

Tisztelt Országgyűlés! Arra figyelemmel, hogy a természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslathoz módosító javaslat érkezett, most a határozathozatalra nem kerül sor. Felkérem az érintett bizottságokat, hogy készítsék elő az előterjesztés ma délután sorra kerülő részletes vitáját.

Tisztelt Országgyűlés! Arra figyelemmel, hogy a közszolgálati média-részvénytársaságok alaptőke-emelésére szolgáló költségvetési célelőirányzat elosztásáról szóló országgyűlési határozati javaslathoz módosító javaslat érkezett, most a határozathozatalra szintén nem kerül sor. Felkérem a bizottságokat, készítsék elő ma délutánra a részletes vitát.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a nemzeti civil alapprogramról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala. Az előterjesztést T/3946. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/3946/81., 105. és 114. számokon kapták kézhez.

Megadom a szót Lévai Katalin tárca nélküli miniszter asszonynak, aki válaszolni kíván a vitában elhangzottakra.

 

Felszólalások:  <<  31  >>    Ülésnap adatai