Készült: 2021.06.21.14:36:52 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

184. ülésnap, 268. felszólalás
Felszólaló Gyimóthy Géza (FKGP)
Felszólalás oka Határozathozatal módosítókról
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 0:34

Felszólalások:  <<  268  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm, miniszter úr. Tisztelt Országgyűlés! Most a határozathozatalokra kerül sor.

Az ajánlás 1-13. pontjaiban Orosz Sándor azt kezdeményezi, hogy a normaszöveg egésze a mezőgazdasági szövetkezetekre vonatkozzon. A javaslatot az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a módosító javaslatot 145 igen szavazattal, 209 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Tisztelt Országgyűlés! Most a zárószavazásra kerül sor. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a mezőgazdasági szövetkezeti üzletrészről szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a törvényjavaslatot 185 igen szavazattal, 164 nem ellenében, 8 tartózkodás mellett elfogadta. (Taps a Kisgazdapárt padsoraiból.)

 

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a szőlő- és gyümölcsös ültetvények összeírásáról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az előterjesztést T/3313. számon, az egységes javaslatot pedig T/3313/9. számon kapták kézhez.

Tisztelt Országgyűlés! Mivel az egységes javaslathoz nem érkezett módosító javaslat, most a zárószavazásra kerül sor. (Folyamatos zaj.) Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a szőlő- és gyümölcsös ültetvények összeírásáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. (Az elnök megkocogtatja a csengőt.) Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés a törvényjavaslatot 201 igen szavazattal, 144 nem ellenében, 7 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! A kormány indítványozta, hogy az Országgyűlés elnöke több törvény sürgős kihirdetését kezdeményezze, a Házszabály 108. § (2) bekezdése alapján. Az Országgyűlés elnökét erre az Országgyűlés kéri fel. Felkérem Vidoven Árpád jegyző urat, hogy ismertesse ezeket.

 

Felszólalások:  <<  268  >>    Ülésnap adatai