Készült: 2020.09.19.18:50:33 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

192. ülésnap (2012.05.21.), 355. felszólalás
Felszólaló Dr. Nagy Kálmán (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:51


Felszólalások:  Előző  355  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. NAGY KÁLMÁN (KDNP): Csak arra szeretnék reagálni, és meg szeretném erősíteni azt, hogy a Fidesz-kormány soha nem szüntette meg a kötelező kamarai tagságot. A kötelező kamarai tagságot nem szüntette meg. A kötelező kamarai tagságot Molnár miniszter úr szüntette meg, és a Zöld könyvben erre ígéretet tett - ez az egyik.

A másik dolog, amit szeretnék elmondani, hogy a kamarafelfogás most egy olyan formában került megjelenítésre, mintha a kamara egyebet nem csinált volna, mint, hogy is mondjam, mereven szemben állt volna az aktuális kormánnyal. De hát én a kamara országos tudományos bizottságának voltam tagja. Ez a kamara foglalkozott sok mindennel; a tudománnyal, valóban foglalkozott az orvosok aktuális helyzetével, a mindenkori munkavállalók helyzetével. De ez természetes. Sőt, ha jól emlékszem, a kamara munkájának jelentős százalékában, erősítsen meg Gyenes képviselő úr, az esetek többségében a legfontosabb szerepe az etikai ügyek elbírálása volt. És ezt mi el is vártuk a kamarától.

A választás kérdésében egy dolgot mindenféleképpen meg kell erősítenem: azt, hogy nagyon kicsi részvételi arány nem hiteles. Amilyen részvételi arányok voltak az előző választásoknál, azok nem hitelesítik a kamarát. Ezen a részvételi arányon változtatni kell mindenféleképpen.

Köszönöm.
Felszólalások:  Előző  355  Következő    Ülésnap adatai