Készült: 2020.09.19.15:38:25 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

192. ülésnap (2012.05.21.), 339. felszólalás
Felszólaló Dr. Nagy Kálmán (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:15


Felszólalások:  Előző  339  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. NAGY KÁLMÁN (KDNP): Az a baj, hogy igazából én nem tudok feledni, olyan közel van ez még hozzánk. Én arra emlékszem, amikor Molnár miniszter úr a Zöld könyvében a kötelező kamarai tagságot megszüntette, és mi biztattuk az orvosokat, és a 70 százalékát az orvosoknak bent tudtuk tartani a kamarában.

Az a baj, azt hiszem, Gyenes képviselő úr is emlékszik rá, amikor megkettőzték az etikai bizottságokat, és olyan etikai bizottságokat hoztak létre, amelyek a kamarán kívül mondtak orvosról megfelelő szakmai felügyelet nélkül ítéleteket. Az a baj, hogy elfelejtjük, hogy ennek a kormánynak az első intézkedései között volt a kötelező kamarai tagság visszaállítása. Én megértem egyébként Gyenes képviselő urat ezzel kapcsolatosan, a létszámmal kapcsolatos problémáival.

Nyilvánvalóan az a probléma, hogy ez meg arra emlékeztet engem, amikor egy adott kórházban bizonyos időszakokban a kórházigazgató magához hívatta az akkori pártvezetőt, és megkérte, hogy mondd már meg, ki legyen a szakszervezeti titkár, és akkor meghatározták együtt, hogy ki a szakszervezeti titkár, akit aztán az egész kórház megszavazott. Ezek az évek már régen elmúltak, de még mindig élénken él az emlékezetünkben.

Nem tudom, hogy hány százalékát, ezt be kell vallanom, azt hiszem, ebben igazat kell adnom önnek, de mégis úgy gondolom, hogy valamilyen fokon (Az elnök csenget.) azon változtatni kellene, hogy (Az elnök csenget.) a kamara ne olyan szervezet legyen, hanem egy meghatározott létszámmal (Az elnök csenget.) válasszon tisztségviselőt.
Felszólalások:  Előző  339  Következő    Ülésnap adatai