Készült: 2020.09.25.19:52:09 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

192. ülésnap (2012.05.21.), 323. felszólalás
Felszólaló Dr. Nagy Kálmán (KDNP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:45


Felszólalások:  Előző  323  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. NAGY KÁLMÁN (KDNP): Igen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Göndör Képviselő Úr! Volt ilyen egészségügyi válsághelyzetre példa. Az egyik, ha emlékszik, az úgynevezett madárinfluenza, a másik pedig az új típusú influenza esetén, mind a kétszer fölmerült. Mind a kétszer az akkori kormány reakciója tragikus volt. Ismételten kértük az akkori kormányt, hogy tájékozódjon, hogy az úgynevezett új típusú influenza, annak ellenére, hogy a WHO ezzel kapcsolatosan kiadott egyfajta utasítást, de rendkívül sok bizonytalanságot takart, és mint kiderült, a tőlünk északabbra lévő Lengyelország az égvilágon semmit nem tett ennek az úgynevezett látszólagos veszélynek az elhárítására.

Úgyhogy én azt gondolom, hogy a törvény jó. Bízzuk ezt az egészségügyi kormányzat aktuális bölcsességére, és ezt határozottan szabályozni nem lehet, még akkor is, ha a miniszterelnököt és az egészségügyi minisztert a televízió látványossága előtt oltják be madárinfluenza ellen.

Úgyhogy én azt gondolom, hogy próbáljuk meg ezt a dolgot úgy értékelni, hogy az aktuális egészségügyi vezetés az egészségügyi bizottságnak a támogatásával és ellenőrzésével, a Ház, a képviselők támogatásával és ellenőrzésével meg fog tenni mindent, ha egészségügyi válsághelyzet lesz, és az az egész országra ki fog terjedni.
Felszólalások:  Előző  323  Következő    Ülésnap adatai