Készült: 2021.05.17.11:25:22 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

272. ülésnap (2005.11.28.), 53. felszólalás
Felszólaló Bernáth Ildikó (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 2:12


Felszólalások:  Előző  53  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BERNÁTH ILDIKÓ (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Őszintén szólva nem igazán értem a szocialista frakció reagálását. Ugyanis ha megnézzük, hogy milyen nyilatkozatok hangzottak el ez ügyben, akkor ez idáig egyfolytában arról hallhattunk, arról olvashattunk - és erről értesültek a munkavállalók is -  hogy a szocialista oldalról akár a pártelnök, akár a munkaügyi miniszter, akár a miniszterelnök nyilatkozatait néztük, akkor egyetértés volt abban az ügyben, hogy munkaszüneti nap legyen szenteste napja.

Nézzük meg, hogy ebben az ügyben ki mit nyilatkozott! Csizmár Gábor a Népszabadságban lehozott interjújában azt jelentette be, hogy a kormány elfogadta a munkaügyi miniszter javaslatát december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról. Ez volt júliusban. Ezt követően Hiller István pártelnök nyilatkozott arról, hogy támogatják ezt a kezdeményezést, majd utána a miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc is nyilatkozott ebben az ügyben. Először szeptemberben azon a munkásfesztiválon, amelyről a lapok is tudósítottak: egyetért azzal, hogy december 24. munkaszüneti nap legyen; majd ugyanebben az ügyben a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének tanácskozásán biztosította őket arról, támogatni fogja azt a kezdeményezést, hogy december 24. munkaszüneti nap legyen.

Ezek után nem értem és nem is tudjuk elfogadni azt az álláspontot, ami ezzel ellentétes, hiszen december 24. munkaszüneti nappá való nyilvánítása ebben az évben nem jelenthet különösebb gondot vagy problémát a munkáltatói oldalnak, és nem értem, miért változott meg ez ügyben a szocialisták és a miniszterelnök (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) véleménye.

Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  53  Következő    Ülésnap adatai